sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kropan muutokset käsin tunnustellen

Laihdutusblogeissa monesti voi katsella valokuvista bloggaajassa tapahtuneita muutoksia ja kommentoida, kannustaa bloggaajaa. Mulla ei täällä ole yhtäkään ”laihdutuskuvaa” enkä tiedä onko tämä blogikaan varsinainen laihdutusblogi, vaikka painoa pudotankin.
Ja mulla ei itellänikään ole vertailukuvia kropastani, joten niitä ei ole tänne laittaa. Nyt kuitenkin kirjoitan niistä muutoksista mitä itsestäni olen tunnustellenhuomioinut ja avokki todeksi vahvistanut :D Taitaa olla tosin vähän puolueellinen todistaja. Seuraavan kerran kun menen uimaan ystäväni kanssa, joka tätäkin kenties lukee, voi kertoa sitten miten metsässä olen ulkonäöllisesti muutoksissa. Tod.näk. juuri mitään ei näy.
Silti avaan tuntemuksia asian tiimoilta. Tälle lisäpontta antaa aamun vaakalukemat (2 kertaa 67.7 ja kerran 67.9 kg). Ei ehkä pidä hirveästi vielä hehkuttaa, mutta se ”67” kuulosti niin ihanalta 68:n sijaan :D Ja sen on ruvettava kuulumaan useammin ja useammin, ja tietysti ododotellaan 67 kilon alitusta.


No peilistä en itseäni voi katsella, joten käytän peilin tilalla omia pikkukätösiäni. Toivottavasti ei kuulosta perverssiltä, sillä pervoilun kanssa ei asiassa ole mitään tekemistä.
Mielestäni alavatsasta on kadonnut rasvakudosta ja lonkkamaljan etuosan yläpuolella on selvä kuoppa. Tunnen kiinteän kohdan, jota melkein pelästyin, että onko se jokin kasvannainen… Mutta, se on vatsalihaksen alaosa, huih… Olen painanut muutama vuosi vähemmän kuin nyt, mutta en muista tuollaista tunteneeni kehostani :D No ei pelkoa, että se mihkään näkyisi, vielä!
Selän sivuläski on myös pienentynyt ja avokin mielestä vatsamakkara ohentunut.
Ja tää kuulostaa kyllä vähän… mutta nivusesta, aivan sisäreiden yläosasta on rasvaa hävinnyt, kuoppa!
Ja kun avokki hiero tänään alaselkääni, väitti lihaksien (mitä ne on, ruokaako?) tuntuvan paremmin.


Noh, eihän paino ole laskenut paljoakaan, mutta ilmeisesti jonkinlaista kiinteytymistä ja nesteiden poistumista kuitenkin tapahtunut. ”otoskleroosi”vuotenani olen tainnut päästää itseni aika löysään kuntoon. Onneksi tarkkailin kuitenkin syömisiäni ja ruokavaliotani, vaikka muuten en tehnyt liikuntaa riittävästi. Jos olisin herkutellut kaikella turhakkeilla ehkä lukemat olisi surullisemmat nyt. Ja vaikka viime vuosi ehkä on mennyt liikunnan kannalta alakanttiin, paino putosi muutaman kilon.


Toisaalta, voiko muutosta tapahtua jo puolessatoista kuukaudessa?
Vuoden alustahan olen liikkunut aktiivisemmin ja nyt helmikuussa
tahti vain kiihtynyt. Ehkä myös kroppani on herännyt jostain uinailutilastaan.
Uinti tuntuisi olevan tällä hetkellä kropalleni hyvästä. Ens viikolla taas pulahdan altaaseen.


Olen aivan fiiliksissä ja samalla haaveilen isosta laskiaispullasta, jossa on paljon kermaa ja hilloa.
Kaupan pullia en osta ja taidan olla liian laiska ryhtyä itse pullan paistoon :D Huomenna meillä syödään hirvipataa, namsk!
Viime syksynä saatiin huutokaupasta muutama kilo hirveä ja nyt on aika valmistaa pata, johon tulee punaviiniä, pekonia, valkosipulia, sipulia, pippuria jne. Joululahjaksi sain ystävältäni katajanmarjoja, jotka ovat kuulemma myös hirviruuassa herkullisia, joten niitä joukkoon. Padan paistuessa ite voikin pistää hien kuntosalilla lentämään. Tänään piti jo treenata, mutta väsy voitti. Sain hieronnan ja saunoimme ja nyt olen turhankin pirteä. No onneksi päivällä tuli hyvätahtinen lenkki upeassa talvisäässä, ja talven parhaista hetkistä pitää nauttia silloin kun se on mahdollista. Mutta huomenna mua kutsuu kuntosali, jeah!

3 kommenttia:

 1. Nyt varmaan ärsytän suunnattomasti kaikkia laihdutusblogien kirjoittajia, mutta... Miksi ihmiset haluavat laittaa omasta kropastaan valokuvia blogeihinsa? Eihän siinä ole edes mahdollisuutta pysyä enää anonyymina. En tarkoita omien kuvien jakamisella pelkästään laihdutusblogeja vaan myös kaikenlaisia tyyli-, muoti- ja ihkutusblogeja. Ihmettelen tätä ehkä siksi, etten pysty itse näkemään valokuvia enkä ymmärrä täysin niiden jakamisen tärkeyttä. Eri asia on se, että ottaa itsestään omaan käyttöön valokuvia tai mittailee kroppaansa omaksi ilokseen ja siksi, että pystyisi itse paremmin näkemään kropassaan tapahtuneet muutokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toinen sokko kommentoi...
   Ymmärtääkseni laihdutusblogien kuvat on sellaisia missä ei näy postaajan kasvoja tms. mistä voisi henkilön tunnistaa, siis niillä jotka haluavat säilyttää anonyymiytensä.
   Ja ehkä kun saa palautetta muilta laihduttajilta muutoksista, se antaa lisäpontta projektilleen/elämäntapamuutokselleen. Ei ole ehkä niin yksin asiansa kanssa ja monille varmasti tsemppi ja positiivinen palaute muutoksista on tärkeää. Meille sokoille ulkonäköasiat ei monesti ole niin tärkeitä, että ajattelisimme miltä näytämme vaikkapa uima-altaassa, vaikka ylimääräistä onkin. Itse en ainakaan juuri asiaa ajattele ja samanaikaisesti tiedän monta ihmistä, jotka eivät ylipainonsa takia suostu menemään esim. uimaan uimahalliin.
   Ja sitten kun laittaa blogiin vertailukuvia, saa rohkeutta ja itseluottamusta, ehkä jopa itsetunnon kohentumista saamastaan palautteesta, rohkaistuukin vaikkapa sinne uima-altaaseen!

   Poista
 2. Ahaa, no nyt käsitän jo joten kuten. Olisi vielä kiinnostavaa lukea jonkun näkevän laihduttajan kommentti.

  VastaaPoista