tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuosi 2012 startattu liikunnan merkeissä


Vuosi 2012 on alkanut liikunnallisissa merkeissä (wouh) ja se on aivan huippuihana asia. Sunnuntai-iltana reippailimme kuuden asteen pakkasessa viiden kilsan reipasvauhtisen lenkin koko perheen voimin. Mun kroppa nautti hikoilusta ja hengityksen tihentymisestä :DHarmaakuono paineli eteenpäin häntä heiluen ja selvästi opastamisesta nauttien. Avokki nautti pienestä lumipeitteestä reippaasti askeltaen. Oli fiilikset kohdallaan; endorfiini jylläsi ja kehoon kertyneet nesteet saivat kyytiä.


Eilen puoliltapäivin lenkki uusiksi aavistuksen hitaammalla vauhdilla. Matkan aikana alkoi sadella lunta, joka iltapäivän edetessä muuttuikin lumipyryksi. Tänne eteläänkin saatiin lumipeite, josta Harmaakuono iltalenkillä nauttikin peuhaten ja riehuen lumessa. Huomiseksi on taas valitettavasti luvattu vesisadetta ja myrskyä. Ei meinaa talvi tulla ollenkaan.


Päivä jatkui vaatekaapin (kukakohan piru sen käy aina sotkemassa?) siivouksella ja illalla avokin kanssa hikoilimme kotisalillamme 70 minsan treenin. Tehtiin sellainen ”yleistreeni”; kahvakuulaa, penkkipunnerrusta, penkkauksen apuliikkeitä, ylätaljaa, kyykkyjä jne.  Rauta nousi ihan kivasti pitkästä tauosta huolimatta. Kropassa väsynyt, endorfiininen olo. Suihkussa testasin avokilta saamaani Sitrus-sarjan suihkugeeliä, kainaloon saman sarjan dödöä ja iholle vartalovoidetta. Kyllä tuoksu hurmasi meidät molemmat. Iholle jäi ihana sitruunainen, hento tuoksu. Mulla on ollut Bodyshopin tuotteisiin ehkä hivenen skeptinen asenne; tuoksut esanssisia ja pistäviä, mutta tämä on hieno poikkeus. Tai sitten Bodyshopin tuotteet on parantuneet…
Illalla vielä vartin venyttelyt, jotta aamulla uimisesta tulisi jotain muutakin kuin räpiköintiä. No kilsan uin tunnissa enkä ihan ollut tyytyväinen, vaikka ystäväni koettikin puhua mulle järkeä päähän liikuntatauostani jne. Noh, eiköhän uintikuntokin muun kunnon ohessa kohoa! Ihanaa oli kyllä uida pitkästä aikaa ja tahtoo pian uudestaan! Porealtaassa venyttelyt ja rentoa rupattelua ystävän kanssa.


Syksyn Liikuntahaaste meni osaltani hivenen mönkään. Alkuinto oli hurja, mutta korvaleikkauksen ajankohdan epävarmuus ja myöhemmin siirtyminen söi naista ja liikunnat jäi aika vähiin. Nyt kuitenkin lähdetään haasteeseen uudella innolla. Nyt ei ole tiedossa mitään mikä voisi aiheuttaa liikuntaan taukoja. Tavottelenkin vuodesta 2012 ehjää treenivuotta ja laihduttamisessa tuota 60 kilon alitusta. Se on kova tavoite, mutta sitä kohti mennään. Olen laatinut tietokoneelleni tiedoston ”Treeni ja laihdutus 2012”. Sinne merkitsen liikuntasuoritukseni fiiliksineen sekä merkkaan painoni aina maanantaisin ja torstaisin. Seuraan myös fiiliksiä laihduttamisestani ja miten muistan huolehtia lihashuollosta venyttelyin, rentoutumisineen. Painon suhteen eka tavoite on alittaa 68 kg 2.2 mennessä.


Treenin aloittamiseen kroppani on reakoinut aika voimakkaasti. Aineenvaihdunta on ryöpsähtänyt hikoilun ja virtsaamisen muodoin aika hurjana. Vessassa saa rampata jatkuvasti ja lenkeillä tulee kova hiki. Viime yö oli aika levoton. Kroppa kävi selvästi kierroksilla ja keho ihan fyysisestikin todella lämmin. Mutta, tämän alun kun jaksaa/keho tottuu endorfiini jyllää entistäkin rajummin!


Eilen oli eka virallinen punnitus. Valitettavasti vuoden vaihteen vieton jäljet näkyivät vaa’alla lukemina 69.1 kg. Lohduttavaa, että tänään epävirallisena punnituspäivänä laskua oli tapahtunut 300 g.  No sen siitä saa kun nautiskelee parit lasilliset viiniä ja pari saunasiideriä, syö suolaisia juuressipsejä jne. Mutta tästä suunta onalaspäin. Ruuaksi valmistuu vihersalaatti ja falafeleja, namsk :D
Vuosi vaihtui ystäväpariskunnan vieraana. Söimme mm. täytettyjä paprikoita, paria erilaista salaattia, juuressipsejä, perunalastuja ja vähän tummaa suklaata. Saunoimme, katselimme raketteja ja höpötimme melkein viiteen. Tuloksena univelkaa, mutta ei krapulaa!!!


Alkaneeseen vuoteen lähden positiivisin mielin. Ihana energia virtaa suonissain ja tulkoon liikunnasta pysyvä osa elämääni. Tämä ei ole mikään projekti, tämä on elämäntapa, joka lisää hyvinvointia.
Hyvä ja laadukas ruoka sekä liikuntaa, rentoutumista
siitä se kaikki hyvä olo on tehty!


Kaikille lukijoilleni energistä, liikunnallista ihanaa vuotta 2012!
Muistakaa kuunnella kehoanne ja luottaa siihen mitä se teille kertoo
muistakaa myös levon ja rentoutumisen tärkeys
Hyvinvointia ihan jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti