keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Fiiliksiä ennen leikkausta - alkuviikon tohinat

Enään reilu vuorokausi kun kello soi ennen kuutta ja kulkuni suuntautuu korvaklinikalle. Siellä pitää olla seitsemältä. Ihan huippua, että pääsen heti aamusta eikä tarvitse odotella puolta päivää. Tod.näk. ennen kymmentä koko toimenpide on jo ohi. Ihan kauheesti ei vieläkään jännitä. Nyt kun tietää suurin piirtein mitä tapahtuu missäkin vaiheessa, miltä tuntuu, miltä kuulostaa jne. Äänimaisema toimenpiteessä muistuttaa aika pitkälle hammaslääkärin äänimaisemaa. Rutina, rapina, kopina, suhina, imeminen kuuluu vaan korvasta.  Inhottavin hetki on puuduttaminen, mutta ei sekään kauaa kestä, joten aika rauhallisin fiiliksin – ainakin toistaseks. En osaa vielä jännittää edes miten leikkaus onnistuu, miten paljon kuulo korvassa kohenee. Sen aika näyttää.  
   

Tähän alkuviikkoon mahtuu aika paljon kaikenlaista toimintaa. Kampaaja siirtyi maanantailta keskiviikkoon, joten kiropraktikolta suoriudun pikaisesti kampaajan hoiviin, josta avustajani hakee mut jouluostoksille. Illalla vielä yksi asiakas ja ystävän visiitti. Hän on lukenut mulle Näkökulma-lehtiä, joten luetut tallenteet siirretään mun koneelle. Kiva saadakin kuunneltavaa sairaspäiville. Tosin ajattelin pyrkiä siihen etten nyt ihan jatkuvasti möllöttäisi tässä tietokoneella vaan touhuilisin rauhalliseen tahtiin kaikkea pientä. Sainkin parit piparkakkuohjeet ja ajattelin kokeilla raaka suklaan valmistusta ihan alusta lähtien jonkun reseptin mukaan. Ostinkin jo suklaamuotteja, kaakaovoita ja kaakaojauhetta. Suklaaseen voisi rouhaista pähkinää ja Lucuma-jauhetta, joka tuo makeutta/kermaisuutta suklaaseen. Olin maanantai-iltana Jaakko Halmetojan luennolla Totuus suklaasta ja olihan sitä kotiuduttua tutkailtava reseptejä osoitteesta www.raakasuklaa.com.  Mielikuvitus taitaapi olla suklaan valmistuksessa rajana :D  Että ainakin joulupipareita ja raakasuklaata :D Ajattelin kokeilla myös lasikorujen valmistamista. Aloitan ihan valmiista helmistä, jotka vaan pujottelen koruiksi. Olen jo pidempään miettinyt tuota korujen valmistamista ja erityisesti minua kiinnostaa lasikorut, koska tykkään niistä itse ihan mielettömästi. Ostin helmiä tänään (tiistaina) tavatessani ystävääni keskustassa. Käytiin pitkästä aikaa myös Thehuoneella teellä ja siemencroisantilla. Ostin sieltä minttuteetä ja luomuna kiinalaistavihreää teetä. Ystävää oli huippua nähdä ja siinä sivussa vähän shoppailla.


Ilta meni töiden merkeissä, jonka jälkeen listasin avustajalle osotteita joulukortteja varten. Avustajani tulee torstaina tänne siksi aikaa kun avokki kotiutuu hierontakeikaltaan. En saa jäädä nimittäin yksin, läsnä on oltava aikuinen ihminen. Aa mun lepäillessä kirjoittaa joulukortteja, tulostaa firman lahjakortteja myyntiin, valmistaa lahjakorttimainoksen tms. Huomaatteko, kaikki on suunniteltu huolellisesti, joten eikös silloin kaikki ole jo puoliksi tehty :D Huomiselle (keskiviikolle) kauppalista on tekemättä ruokaostosten osalta, joten jäänee myös impulsiiviselle ostamiselle/toimimiselle tilaa :D Ehkä nyt on syytä kuitenkin hipsiä tuonne avokin viereen, jotta jaksan pitkän päivän kaikkine touhuineen. Ja tähän loppuun haluan vielä toivottaa uuden lukijani tervetulleeksi Endofiinista voimaa-matkalle mukaan. Hauskaa Lina, että olet täällä!

4 kommenttia:

 1. Onnea leikkaukseen. Se on tosiaan aika siedettävä toimenpiden, mitäs me konkarit. Kolme kertaa minulla on ollut toipuminenkin helppoa. Kerran tuli tavallaan komplikaationa kiinnikkeitä korvaan leikkausen jälkeen ja silloin myös toipuminen oli vaikeaa. Mutta pora suriskoon ja leikkaussalissa huumori lentäköön.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä leikkaukseen!
  Itse en uskalla hurahtaa tuohon suklaaseen... ei oikein tue tuota mun laihdutus-teemaa...

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen :)

  VastaaPoista
 4. Sorvatar
  Kiitos, kiitos. En kyllä ihan konkariksi vielä itseäni tunne, mutta edelleen aika rauhallisin mielin... Kiinnikkeet korvassa vaikuttaa aika ikäviltä. Mistähän sellaset sulle tuli?
  Mut joo, pora suriskoon ja huumori lentäköön...

  iive
  Kiitos paljon. Kohta pitäisi kömpiä nukkumaan, tai ainakin kuuntelemaan kirjaa. Kello soi 5.45

  Tuo suklaaseen hurahdus vähän pelottaa täälläkin. Toisaalta mitä olen syönyt raaka suklaata ja kerran valmistanutkin sitä, siihen ei tule samanlaista himoa kuin "normi"suklaisiin. Ja kun makeuttaa suklaan esim. stevialla... No en tiedä, ainakin vähemmän kaloreita.


  Julia
  Kiitos sinullekin.
  Täällä luotetaan siihen, että kaikki sujuu hyvin :D

  VastaaPoista