tiistai 3. kesäkuuta 2014

Helteinen Naisten kymppi

Toissasunnuntaina pitkin Helsingin katuja taivalsi 18.000 naista joko juosten, hölkäten tai kävellen. Sää oli helteinen kuten toissavuonnakin. Nyt taisi olla vielä kuumempi. Haaveilinkin mökkimme pihassa olevaan lampeen pulahtamisesta, mutta eipä helle minun ja Lauran menoa pahemmin hidastanut.

Hetki ennen starttia Nyt juoksijat oli jaettu useampaan ryhmään kilpajuoksijat ja juoksijat, joidenka jälkeen lähtivät hölkkääjät. Aikaisempina vuosina ollaan jääty jumiin lähtöalueelle kuntokäveliöissä. Pari vuotta sitten jäätiin käveliöiden ryhmään. Nyt saimme hivutettua itsemme "hyvälle paikalle" eikä kovin kauaa tarvinnut nuhjailla lähtöalueella kun päästiinkin portista ulos ja Sports Trackerit käyntiin. Eipä siis muuta kuin tossua toisen eteen, yes! Molemmilla heräsi heti alusta lähtien melkoinen kilpailuvietti kelloa vastaan. Olihan uusi enkka tehtävä. Tosin ehkä kellotukset eivät ole vertauskelvollisia, koska nyt reitti oli eri mitä kahtena edellisenä vuonna. Kävin tutkailemassa täältä blogista mitä olen aiemmilta vuosilta kirjoittanut. Vuonna 2012 kymppi taittui aikaan 1.50 ja 2013 1.56, joten kuuden minsan heikennys. Johtui meikäläisen pohjevaivoista. Nytkin oikea pohje yritti urputtaa vastaan, mutta pääsin paljon pienemmällä tuskalla ja ennen puolta kipu hävisi kokonaan, yes!!!

Nyt reitti kulki Stadikalta Töölönlahdelle ja sieltä Eläintarhan puistoalueelle, Linnanmäen liki Alppipuiston kautta takaisin Stadikalle. Reitillä oli enemmän ylämäkiä kuin edellisvuosien reitillä, tiet olivat kapeampia ja siksi ohittaminen vaikeampaa. Siitäkin huolimatta teimme ohituksia niin paljon kuin ikinä mahdollista. Välillä viidenkin naisen rintaman ohitus kävi jo haastavaksi. Naiset rupatteliva niitänäitä ja moni otti homman rentoillen. Meillä kuitenkin oli hinku mennä kovempaa ja saada aikaan 1.50 alitus. Halusimme rikkoa rajojamme ja kihisimme tyytyväisyydestä kun viimeset pari kilsaa päästiin kulkemaan hyvää vauhtia kohden maalia. Ja tulihan se 1.50 alituskin :D:D :) Hyvä me!!! Aika 1.48 joten kyllä kannatti ohitella peräkanaa minun välillä "roikkuessa" Lauran repussa, jotta pääsimme kapeammin ohittamaan! :D Kuntokäveliöiden aikarajaksi oli merkitty 2 h, joten se alittui hienosti.

Alppipuisto Jos palautetta pitäisi järjestäjille antaa, olisi hyvä ohjeistaa naiset kulkemaan jompaa kumpaa laitaa, jotta ns. ohituskaista jäisi vapaaksi ja ohittaminen olisi mahdollista. Kuulemma ohjeistus on Kesäyön marssille heidän sivuillaan. Huih, se 40 kilsan rykäsy lähestyy, ihanaa, jännittävää, kiehtovaa!!!

Maaliin päästyämme haimme tuotekassit missä oli mm. puurohiutaleita, rusinoita, välipalakeksi, vettä, juotavaa jogurttia, rukola-montsarellasalaatti, rahkaa ja esitteitä. Luhdan standilta ostin teepaidan sekä takin. Tuotteet puoleen hintaan. Ostosten jälkeen olikin aika palata kotiin. Avokki valmisti salaatin ja paistoi broilerfilepihvejä. Niistä nautiskeltiin parvekkeella. Illan aikana mökille pakkausta ja lätkäfinaalin seurantaa sivukorvalla. Oli aikas magee sunnuntai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti