perjantai 30. maaliskuuta 2012

Luksusta ja rentoutumista - lomamatkalla Kanarialla

Tämä "matkaraportti" tulee taasen osissa, sillä edelleenkään en osaa kirjoittaa lyhyen ytimekkäästi, joten toivottavasti jaksatte lukea näin pätkissä. :D


Lähtöaamuna viimeiset pakkaukset ja auton vuokraamiseen liittyvien asiakirjojen tulostus. Ei muuta kuin lentokentälle itse suoritettavaan lähtöselvitykseen, josta turvatarkastukseen ja kahvilaan odottelemaan koneen lähtöä. Kone oli vähän myöhässä. Aikamme koneessa istuskeltua päästiin vihdoin matkaan. Matka oli aika meluisa; ympärillä paljon lapsia, jotka asiaan kuuluvasti intoilivat, välillä kiukuttelivat tai väsähtivät. Lasten mäikästyksen lisäksi ympäriltä kuului tiuhaan tahtiin ”tsipstsip” ja kulaus. Oluttölkit aukesivat ja usein nenään leijaili myös väkevempien tuoksu. Lensimme Norwegiananilla. Loppumatkasta ostimme itsekin avokin kanssa punaviinit ensin testattuamme koneessa olevaa langatonta internetyhteyttä. Se kuulosti niin uskomattomalta jotta oli kokeiltava; Facebookkiin päivitys ja tänne pikapostaus :D


Plas Palmasin kentällä meidän isäntämme oli vastassa. Etsimme autonvuokraustoimistolla käytyämme vuokraamamme auton ja lähdimme ajelemaan kohden Sonnenlandia, joka sijaitsee Maspalomasin kupeessa. Ehkä vielä tutunpi paikka on Playa del Ingles, jonne matkaa reilut kolme kilsaa. Ajomatka kesti puolisentuntia, jonka aikana Canarian ilta hämärtyi.


Perille päästyämme saimme isännältä miltein heti lasilliset kuohuvaa espanjalaista Cavaa loman aloituksen kunniaksi ja tervetulomaljaksi. Istuimme pöytään ja nautimme herkullisen illallisen aloittaen paahdetulla gluteiinittomalla valkosipulileivällä. Pääsimme tutustumaan myös paikalliseen perunaruokaan ryppyperunoihin. Ne keitetään voimakkaasti suolatussa vedessä ja keitetään niin kauan että vesi loppuu. Perunat keitetään kuorineen, syödään myös. Hyviä olivat. Aterialla oli myös lihapullia, makkaraa, salaattia. Jälkiruuaksi tarjoiltiin vielä kauraomenapaistosta, nam. Ja kyllähän kuohuvan jälkeen nautimme vielä punaviinistäkin. Ja eihän yöpuulle sovi mennä ilman iltateetä :D


Ekana loma-aamuna heräsimme Aaa:n syntymäpäivään. Isäntä toi kuohuvaa sankarille ja aamupalalla herkuttelimme suklaakinuskikakulla johon isäntä oli löytänyt kynttilän, jossa numeron tilalla olikin kysymysmerkki. Kerroimme myös synttäriyllätyksestä, luksuskylpylästä, jossa viettäisimme iltapäivämme.


Isäntämme lähti tekemään kuntosalitreeniä meidän kävellessä lähialuetta tutkaillen. Kävimme lähikaupassa. Minusta on aina mielenkiintoista tutustua paikallisiin ruokakauppoihin, niin tälläkin kerralla. Ostimme kevyttä lounasruokaa ja hiljalleen palailimme isännän luo. Hän asuu kaksikerroksisessa asunnossa. Yläkerrassa makuuhuone, kylpyhuone ja parveke. Alhalla olohuone, kapeanmuotoinen keittiö, jonka päässä wc ja pyykkikone. Asunnon edustalla on oma pieni laatoitettu piha, jota ympäröi verkkoaita, joka oli viheriöity. Pihassa muoviset puutarhakalusteet ja hiiligrilli. Tuolloin tuloiltana oli mukamas meidän mielestämme niin viileää ettei tarjettu ulkona :D Lämmintä jotain 15 asteen paikkeilla. Viikon edetessä illatkin kyllä lämpenivät. Olohuoneessa oli meille levitetty vuodesohvat, joten paljoa ei ylimääräistä tilaa jäänyt. Laukkuja säilytettiin sänkyjen alla ja vierillä viikon mittaan kertyneitä ostosnyssäköitä :D


Lounastimme ulkona, jonka jälkeen lähdimme reilun parin kilometrin päässä olevaan kylpylään. Se oli erään hienon hotellin yhteydessä. Hotellin pihalla palmukujat ja isot suihkulähteet. Siellä ei mennä aamupalallekaan tavallisissa kesävaatteissa vaan puvussa. Joka tapauksessa kylpylä oli hieno kokemisen arvoinen paikka. En tiedä pystynkö edes muistamaan mitä kaikkea ihanaa siellä oli. Joka tapauksessa siellä oli neljä osastoa. 


Ensiksi kassalta saimme kengät, kylpytakin ja pyyheliinan. Pukuhuoneessa uima-asut ylle ja ei muuta kuin hemmottelemaan. Ensiksi menimme huoneeseen nimeltä Kohtu. Siellä oli pehmustetut seinät, keskellä iso kivi, josta hohti valoa. Vesisänkyjä oli kehämäisesti keskustan ympäröimänä. Sängyissä pötkötimme kuunnellen rauhoittavaa musiikkia ja linnun laulua. Vähänkin kun liikahti, vesi patjan sisällä lorisi :D
Kohdusta siirryimme suolahuoneeseen, joka oli hieno paikka. Huone oli suolaa. Istuimme suolakivipenkillä, penkkien alta hohkasi valoa suolakivilampuista. Iso lamppu oli tilan keskellä. Lattialla irtokiveä/suolaa. Tässä huoneessa ei ollut musiikkia. Tunnelma silti erittäin rauhoittava ja hengitystiehyeitä avaava.
Suolahuoneesta siirryime höyrysaunaan, jossa soi rauhoittava musiikki. Tuoksussa oli eucalyptysta, joten röörit sai lisähoitoa. Pidin tuosta saunasta turkkilaista saunaa enemmän.


Toisella osastolla pääsimme kävelemään kylmävesialtaaseen, jonka pohjalla oli jalkapohjia hierovia kiviä. Aluksi vesi tuntui kylmältä, mutta samalla elvyttävältä pohkeille, ja samalla tehokasta jalkapohjakäsittelyä kivien päällä kävellessä. Reunoilla kivet oli selvästi terävempiä missä oli vähemmän kävelty. Kylmävesialtaan vastapainoksi pääsimme lämpimään trooppiseen laguuniin :D


Kakkososastolla vielä kylmä/kuuma-vaihtelut jatkuivat eri lämpötiloin olevin suihkuin. Yhdestä suihkusta räimi vettä ihan Suomen räntäsateen malliin. Vastapainoksi voikin mennä nojailemaan seinään, jota pitkin lirutteli lämmintä vettä. Vettä tuli seinästä vain nojatessa siihen.


Kolmannella osastolla päästiin turkkilaiseen saunaan, jossa tunnelmaa loi turkkilainen musiikki. Pesijät vain puuttuivat :D Saunasta matka jatkui rentoutushuoneeseen, jossa oli miellyttävä tuoksu(en tiedä mikä eteerinen tuoksu oli). Siellä soi rauhallinen musiikki ja lepäilimme lepotuoleilla.
Rentoutumisen jälkeen siirryimme Kuolleeseen mereen :D Vesi oli todella suolaista. Kyllä huomasi missä kohtaa kehoa oli näppylöitä tai naarmuja; kirveli mukavasti. Vedessä pystyi kellumaan selällään mainiosti. Uiminen oli todella vaikeaa. Ja jos yritti liikahtaa vähän, liikahti vaikka kuinka paljon. Oli todella jännä kokemus.


Suihkun kautta viimeiselle osastolle, jossa oli afrikkalainen sauna ja iglu. Sauna oli kuuma ja kuiva. Siellä lauloi savannien linnut :D  Saunassa istuskelun jälkeen menimme igluun, joka ei tuntunut niin kylmältä mitä etukäteen kuvittelin. Tilassa oli seinillä jäätä joihin saattoi hieroa selkäänsä ja jäseniään. Tarkoitus oli vuorotella saunan ja iglun välillä pari-kolme kertaa.


Lopuksi menimme ulkoaltaille joissa oli erilaisia hierovia vesisuihkuja ja poreiluja. Aikaa oli vierähtänyt lähes neljä tuntia, aurinko oli jo laskemassa ja ilma viilentymässä. Viimeiseksi kävin isäntämme kanssa kylmävesialtaassa uimassa. Olo oli rentoutunut, onnellinen.


Upean päivän kruunasi herkullinen illallinen grillin äärellä. Istuimme ulkona syöden täytettyjä munakoisoja joihin jauhelihan lisäksi oli laitettu mm. pinaattia. Se antoi todella herkullisen lisämaun ateriaan. Munakoisojen lisäksi muistaakseni meillä oli salaattia johon oli lisätty paikallista juustoa. Ilta kului rattoisasti kuten kaikki muutkin illat. Juttua riitti laidasta laitaan ja rentoa yhdessä oloa.


Keskiviikkoaamuna isäntämme lähti ennen aamupalaa juoksulenkille ja hänen palattuaan nautimme aamiaista pihalla lämpenevästä säästä nauttien. Päivä meni kuitenkin enemmän sisätiloissa, sillä ajelimme ensin urheilukauppaan, jossa vierähti useampi tunti. Se oli ison tavaratalon kokoinen liike, ja siellä myytiin kaikkea mahdollista urheiluun/liikuntaan liittyvää.
En ollut ainoa, joka teki sieltä löytöjä. Kaikille tuli kassillinen tavaraa.

Urheilukaupasta ajelimme Atlanticoon, jossa vietimme tapashetken, jotta jaksaisimme vielä vähän shoppailla. Lopuksi käytiin ruokaostoksilla ja kotona oltiin aika myöhään. Pannulla paistettiin kalaa ja uuniin lykättiin ranskiksia. Iltaa istuimme puolille öin.


 Ostokseni olenkin jo esitellyt pari päivää sitten.
Ja nyt taitaa olla aika kömpiä avokin viereen yöunille, joten "raportti" jatkuu taasen sopivan hetken tullen.                   

4 kommenttia:

  1. Voi että kuulosti teidän kylpyläpäivä taivaalliselta! Mekin oltiin reilu vuosi sitten tuolla (Maspalomaksessa) ja katseltiin vaan noita hienoja hotelleja. En mä sellaisessa viihtyisi kun pitäisi olla laittautunut koko ajan ja pukeutua hienosti ja käyttäytyä hienosti.

    Mitäs tykkäsit Atlanticosta? Musta siellä oli mieletön meteli ja kaiku. Ahdistava paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylpylä oli ihana, mutta en viihtyisi hotellissa missä pitäisi olla koko ajan viimesen päälle laitettuna. Jo shortseissa hiippailu tuntu aulan läpi, vähän... "ei me kuuluta tänne". No kylpylän puolella kaikki kulki kylpytakeissaan, joten...

      Olihan se Atlantico aika hälysä paikka ja kaijut aika mahtavia. Mutta joitain hyviä kauppoja siellä oli...

      Poista
  2. Oijoi, kuulostipa ihanalta toi kylpyläsessio. Itsekin tykkään suolahuonehoidosta tosi paljon, se on niin rentouttavaa, että nukahdan sinne lähes aina... :D

    Ei kyllä ollut mun paikka toi Maspalomas, tuntui että se oli vain pelkkää hotellialuetta toisensa perään ja ihan simona suomalaisia. Mutta paikallisen (tai paikalla asuvan) oppaan kanssa siitä varmasti saikin enemmän irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No välillä tuntu kyllä just siltä ettei siellä muuta olekaan kuin hotelleja :(
      Toi missä asuttiin oli sellanen isohko asuinalue, vanha hotellialue sekin, jossa nyt asui sekä paikallisia että muualta tulleita.
      Inglesissä käytiin vaan yhtenä iltana ja sehän nyt oli vaan turisteja täynnä ja turistipaikkoja. Suomalaisravintoloita Kuparipannu, Iskelmäbaari, Mummo tms... Se oli aika järkyttävää, oikeasti!
      Ja kun ajelimme saarella autolla tosi paljon turistikyliä isoine hotellialueineen. Se oli se miinus, plussaa siisteys :D

      Poista