maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kädentaitomessuilla Wanhassa satamassa

Lauantaina vietimme muutaman Silmukkasiskon kanssa mukavan ja innostavan päivän Wanhassa satamassa Kädentaitomessuilla. Väkeä oli aika paljon ja välillä tungos meinasi ruveta ahdistamaan. Väkipaljoudesta huolimatta vietimme hauskan päivän. Tällä kertaa lankoja tuli ostettua maltillisesti, vain kolme kerää :D:D Ostin langat ns. solmupipoon, jonka ohjeen saan Silmukkasiskolta. Kunhan hän muistaa sen naputella mulle. Kiva päästä taas kokeilemaan jotain uutta. Pelleriini on loppusilausta vaille valmis. Koskaan ei selvinnyt onko ohjeessa virhe vai missä, mutta 16 kiilaa riitti 22 kiilan sijaan. Jos olisin tehnyt 22 kiilalla pelleriinista olisi tullut hirmuinen liepuke. 100g lankakerä ei riittänyt alkuunkaan, loppu jo 13. vai 14. kiilan aikana. Neulos on paljon harvempaa kuin jossain kuvassa. En ole koko pelleriinista kovin vakuuttunut, mutta tuo Lenkkialbakka on kyllä sellaista lankaa ettei tule ihan heti mieleen ruveta purkamaankaan. Tehdään siis loppuun ja katsotaan millainen lopputulos ennen kuin tuomitaan koko työ. Neulomisinto on ollut vähän kateissa, ystävälle tuleva ambitus-kaulurikin on kesken, en ole päässyt edes levennyksiin. Olenkin lohduttautunut ajatuksella, että tänä talvena kauluria ei enään tarvita, joten ei haittaa vaikka sen valmistuminen viivästyiskin. Mutta jospa messujen myötä taas vähän skarppaisin käsitöidenkin suhteen.

Lankojen lisäks katselimme korutarvikkeita. Ostinkin erilaisia helmiä ja lukkoja koruihin. Entisetkin on vielä käyttämättä. Tulevana lauantaina kokoonnumme tekemään vaijerikoruja porukalla. Odotan innolla treffaustamme. Kiva päästä oppimaan taas uutta :D Keväällä on ilmeisesti mahdollisuus osallistua kalanruototekniikan opetteluun erään Silmukkasiskon toisen neulomusryhmän kautta, yes. Tosin surin jo, että onko tekniikka sokon opeteltavissa, ja vieläpä sokon vasurin, mutta Siskot kannustivat osallistumaan vaan, joten ei kai muuta kuin rohkeasti vaan oppimaan.

Messuilla kiertelyn lomassa vietimme pari mukavaa taukoa kahvin ja teen kera. Leivät yms. oli todella kalliita kuten messuilla aina :( Juttu ja ideat lentelivät ja oli niin hyvä olla. Päätimme osallistua keväällä olevaan ravintolapäivään, mutta siitä tuonnempana lisää kun suunnitelmat tarkentuvat :D:D Viikko sitten maanantaina treffatessamme suunnittelimme retkeä Tallinnaan, Järvenpään Lentävään lapaseen, Suomenlinnaan, Tampereen Kädentaitomessuille jne. Eli tänäkin vuonna paljon mukavia juttuja luvassa Silmukkasiskojen kanssa, YES!

Mukavan messupäivän jälkeen illalla avokin kanssa saunomista ja koirien kanssa touhuamista, rentouttava mukava päivä siis. Mukava meno jatkui eilen rännässä tarpomisella. Teimme melkein tunnin lenkin koirien kanssa, alkuillasta avokki treenas. Mun vuoro oli tänään aamupäivällä. Vuorossa oli yläkroppatreeni, joten tästä tämä maaliskuu on käynnistynyt hyvällä fiiliksellä.

3 kommenttia:

 1. Nuo teidän silmukkasiskot on kyl ihanat :)
  Ja ihan oikeassa ovat että turha etukäteen miettiä vaan rohkeasti kokeilla ja jos onnistuu niin hyvä, jos ei onnistu niin sit ei onnistu ja teet jotain muuta. Kaikille tulee elämässä vastaan juttuja joita ei vaan opi tai tajua, mutta turhaan etukäteen on murehtia :)

  VastaaPoista
 2. Mikä on kalanruototekniikka? Mä tiedän vaan ns. kalanruotopalmikon, jota on yksissä anopilta saaduissa kynsikkäissä.

  Itte päätin olla tänä vuonna ostamatta lankaa tai vaatteita. Hyvin on sujunut, koska opiskelijalla ei ole ylimääräistä rahaa. :DD Siksi jätin messutkin väliin ja jätän jatkossakin.

  VastaaPoista
 3. Iive
  Joo, tuo meidän Silmukkasiskot-porukkaon kyllä tosi mahtava ja siinä on ihana olla mukana. Ja tottahan se on, että ei kaikki kaikilta onnistu. Kurssi on kuitenkin maksullinen ja siksi mietin, että onko se sellainen, että kannattaa mennä, vai onko kalanruotoneulos jotenkin hirmu visuaalinen juttu.

  Anonyymi
  Tarkotus täälläkin neuloa entiset langat pois ennen uusien hankintaa, joten yritän olla lankakaupoissa käymättä, mutta messuja en kykene vastustamaan :D:D Nytkin ostin Isoveljeä hinnalla 2.5 e kierrätyskeskuksen pisteestä ja normaalistihan se maksaa puolet enempi. Yhellä standilla oli tarjouksessa Noro-lankoja, koska kerät oli repsahtaneita. En ostanut, vaikka vähän mieli teki :D:D Mutta joo, tokihan raha ratkaisee paljon asioita. Ei pelkästään opiskelijoilla ole näinä päivinä tiukkaa. Kyllä valitettavasti taloudellinen tilanne näkyy omalla alallanikin ihan helkkaristi, joten rahan käyttöä on mietittävä itsekunkin.

  En tiedä kalanruotoneuloksesta sen tarkemmin...

  VastaaPoista