maanantai 14. joulukuuta 2015

Neulevalokransseja monissa eri väreissä

Varoitus, tätä postausta lukiessa ja kuvia katsellessa saattaa iskeä kranssiähky :)

Kesän jasyksyn aikana tuli neulottua aika monta päällistä kransseihin. Syyskuun lopulla vahtasin nettikauppojen sivustoja milloin koristevalot tulevat myyntiin ja vihdoin lokakuun alussa pääsin tekemään valotilauksen. Mökkilomamme vuoksi pääsin tositoimiin kranssien tekemisessä vasta lokakuun puolen välin jälkeen. Mökillä neuloin tilatun kranssin päällistä ja ostaja sai kranssinsa sovitusti 22.10.

Laitettuani kuvan tilatusta kranssista Facebookiin, minulta pyydettiin joulun punaista kranssia. Sattumalta sattui olemaan valmiina punainen kranssi, joten kuvia lähettelemään kera tiedustelun punaisuuden sopivuudesta. Eihän tämä nyt aivan joulun punainen ole, kuulemma enempi marjapuuron punainen.
Punaista lankaa ei ollut aivan tarpeeksi kranssin päällisen reunan ompelemiseen, joten kekseliäisyyttä peliin ja kranssi sai vielä valkoiset rusetit.

Parin tuttavan käydessä lokakuun lopulla tutustumassa käsitöihini toinen heistä pyysi valko-hopeaisen kranssin, joita tein lopulta kolme, sillä toinen tuttavani halusi ostaa pari lahjaksi.

Tampereen matkalla neuloin kaksi valko-kultaista päällistä ja toinen kransseista löysi uuden kodin myyjäisissä ja toinen Facebookissa mainostettuani töitäni.

Tässä täysin valkoinen kranssi.

Vielä yksi erilainen vaaleasävyinen kranssi valkoinen punaisella kimalteella

Äiti sai valita ottaako hän valkoisen vain vihreän kranssin 80 valolla, valinta osui tähän vihreään.Valkoisen kanssa tuli hivenen ongelmia, sillä valosarja ei toiminutkaan. Palautin valot toiveikkaana, että saisin tilalle uudet. Ja pari viikkoa sitten sain uudet valot. Valkoinen iso kranssi on kuitenkin vielä vaiheessa, mutta tässä vielä vihreä kranssi 40 valolla joita tein kaksi. Molemmat meni myyjäisissä kuun alussa.

Äidin kranssia lukuun ottamatta kaikki ovat 25 centin kehikolla ja 40 led-valolla. Äidin kranssissa kehyksen halkasia on 30 centtiä ja valoja 80. Laskin, että syksyn aikana valmistui 12 kranssia. Jäljellä on pari-kolme päällistä, valoja pieniä kehyksiä, joten kun alkaa kranssin teko innostaa, on mistä aloittaa. Ja onhan mulla ainakin kolme-neljä vyyhtiä eri värisiä paperilankoja valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti