maanantai 1. joulukuuta 2014

Otto-koiran märkyysinhoamiskuulumiset

Litinää ja lätinää jalkojen alla
tiuhaa tihkusadetta
märkää ja pimeää
Otto kävelee pää alhalla ilmeellä, ettei voisi kulku säässä vähempää innostaa. Oi lumi miksi sulit pois?
6-vuotiskihlapäivä toissalauantaina oli ihana aloittaa lenkillä koirien ja avokin kanssa. Ottokin kulki määrätietoisesti liukkauksia varoen ja mennessämme Metsolansuon sisälle poluille kävelemään, poika opasti häntä pystyssä tarkasti ja minua suojaten "vaaroilta". Jos edessä oli juurakko koira hidasti, tarvittaessa pysähtyi. jos edessä kanto kiersi sen pitäen huolen etten kolhi itseäni mihinkään. Jos maassa kuoppa/oja koira laskeutui siihen pysähtyen pohjalle odottaen minut rinnalleen ennen kuin nousi ylös. Kyseli kuonolla tökkien ja varovaisuutta vaadittavissa paikoissa Otto kävi eteeni poikittain. Sydämessä läikähti ilo ja onnellisuus hyvin toimivasta opaskoirasta. Valitettavasti kuitenkin lumet suli pois.

Alkuviikosta räimikin jo vettä ja kadut olivat sohjossa. Paluu "arkeen" oli edessä ja jumitteleva Otto. Lähdimme kuitenkin eräänä iltana avokin, ystävän ja koirien kanssa Keinukallioille tallustelemaan. Vauhti ei totisesti päätä huimannut. Karvan alta yhdeksään kilometriin aikaa meni pari tuntia. Otolle märkyys oli taasen kamalaakin kalamempaa. Koira kulki pää alhalla, selkä köyryssä etutassuilla varvistellen. Märät ruohotuppaat oli kierrettävä kaukaa. MATELIMME ja oloni alkoi käydä taasen epätoivoiseksi. Onneksi ystäväni ja avokkini jaksoivat kuunnella huoltani ja tuskaani.

Seuraavana päivänä sovitusti Oton kouluttaja saapui luoksemme. Kerroin taaperruksestamme mieli maassa. Lähdimme tihkusateeseen märkään keliin taivaltamaan reittiä Vidaan.
Ja mitä ihmettä??? Otto käveli paljon reippaammin mitä paria viikkoa aikaisemmin harjoituslenkillämme, vaikka nyt oli paljon märempää. Märkien lehtien ja vesilätäköiden kohdalla sai toki vähän patistella ja alkumatkasta koira kyseli kouluttajalta onko nyt todella lätäkön viertä mentävä. Lenkin edetessä Otto alkoi kuitenkin ottamaan hoputuksen minulta eikä jämähdellyt aloilleen lätäköitä inhoamaan. Portaan haku sujui hienosti ja palatessa myös alikulku tyydyttävästi. Vauhti pysyi lähes koko ajan hyvänä. Kouluttaja oli selvästi iloinen näkemästään ja totesikin ettei vielä luovuteta. Ja kyllähän minullekin tuli parempi ja luottavaisempi mieli.

Ja tuon jälkeen Otto on toiminut kuin unelma. Lähdimme koulutuslenkin jälkeen Jumboon joulutontun asioille. Monessa eri kaupassa Otto sai kehuja myyjiltä rauhallisuudestaan ja upeasta olemuksestaan :DD Ja hyvin poika jaksoi mukana kulkea viitisen tuntia. Ruokaostoksia tehdessämme huomasi, että shoppailu taisi jo koiraa kyllästyttää. Mukava iltapäivä kuitenkin shoppaillen kaverin ja koiran kanssa.

Lauantaina olimme ensiksi kuuntelemassa Iiriksessä Vantaan Opaskoirakoulun johtajan Riitta Liimataisen luentoa liittyen opaskoirien jalostukseen. Luennolla muiden koirien tapaan Otto otti nokoset :) Luennon jälkeen olikin kiva lähteä reippaana koirana Itiksen hulinaan. Tavattiin kaveria teen merkeissä rupatellen. Eikä päivän ohjelma vielä siinä ollut, sillä matka jatkui Silmukkasiskojen pikkujouluun. Siellä Otto sai jo olla vapaammin, nauttia rapsutuksista ja vähän herkuistakin :DD Ja kyllä poika nauttikin :DD

Eilen puoliltapäivin kävimme taasen Vidan ovella, nyt Oton ja avokin kanssa. Otto kulki reippaasti koko reitin mennen tullen. Alikulkua ei meinannut näyttää, mutta osasin itsekin olla paremmin hereillä ja pääsimme haluamaani suuntaan ilman avokin "puuttumista" asiaan. Ulkoilimme siis hyvillä mielin pikkupakkasessa nauttien Oton reippaasta kulusta häntä ja pää ylhällä. Häntä heilui ja välillä pyöri, joten Otto taisi nauttia olostaan. Nyt olikin kuivaa!

On varmaan selvää, että täällä odotetaan lunta maahan ja noiden märkien kelien loppumista. Valitettavasti ilmeisesti loppuviikosta kuitenkin taas lämpenee, joten mahdolliset sateet tulee vetenä. Mutta joka tapauksessa toivon sydämestäni, että Oton märkäinho saataisiin siedettävälle tasolle ja nyt taas vaikuttaisi lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti