perjantai 10. elokuuta 2012

Pyöräillen mökille

Punaisella hirmulla on tällä viikolla ajettu 76 kilsaa joista maanantaina 12 ja tiistaina 64. Tiistai-iltana ajelin kilpapyöräilijäystävämme kanssa kotoa mökille. Loppumatkasta hivenen eksyimme/ajoimme harhaan, joten saatiin kahdeksan kilsaa ylimääräistä poljettavaa hiekkatiellä. Hiekkatiellä ajaminen oli huomattavasti raskaampaa ja vaativampaa polkemista vauhdin pudotessa puoleen ja allekin mitä se Vanhaa Lahden tietä huristaessamme oli. Aikaa tuohon 64 kilsaan meni 3 h 10 min. Matkan aikana emme pysähdelleet huilailemaan, joimme vauhdissa. Pariin liikennevaloristeykseen oli pysähdyttävä sekä oikeaa tietä etsiessä hiekkatieosuudella. Viimeisessä mäessä irtosi ketjut, joten pilotti ohjasi ja minä poljin parhaani mukaan. Takana kun pystyi ketjujen irtoamisesta huolimatta polkemaan. Mökin pihaan päästyämme olo oli onnellinen eikä mitenkään superväsynyt. Sää oli pilvinen ja tuulinen, tulipa matkan varrella parissa kohtaa pari pientä tihkukuuroa. Pyörän päältä noustessani kuului Harmaakuonon kirmaus luoksemme ja iloinen hyppely sivulla. Taisi herra olla iloinen, vaikka emme olleet erossa kuin tuon reilut kolme tuntia. Vai oliko siihenkin tarttunut huolestuneisuus, kun emme olleetkaan mökillä avokin, Aa:n, kaverin ja Harmaakuonon saapuessa???


Pyöräilyn jälkeen maistui karjalanpiirakat hiilaripommista huolimatta. Ja sauna tuntui vähän väsähtäneen ihmisen kropassa ihanalta.


Aamulla aamupalastettuamme alkoi fyysinen työ, liuskekivien kantaminen. Isoimmat kivet olivat neliön kokoisia ja kantajia tarvittiin 3-4. Paloista vain muutama oli yksin kannettavissa, joten lisäkädet oli tarpeen. Aa ja avokki sommittelivat kivet pihaan siihen kuvioon miten tulevat terassin edustalle. Tänään avokki on kaivanut terassin edustaa korkomerkkien mukaan, jotka Aa:n kanssa laittoivat keskiviikkoiltana. Pohjalle tulee tasaisesti kivituhkaa joidenka päälle liuskekivet. Saumojen raot täytetään kivituhkalla. Se on ens viikon projekti. Silloin myös uusitaan terassi. Nyt siinä on irrallaan olevat laudat ja lautojen välit liian isoja, sellaisia mihin jalka voi jäädä kiinni ja nilkka vääntyä.


Mä siirryin ruuan valmistukseen: lohta ja kasvisnyyttejä – yllätys! Kaverin kanssa neuloimme frillahuiveja. Alotin Virosta ostamalla pienverkkoisella langalla ja tykkään huivin neuleesta enemmän kuin isoverkkosesta. Jotenkin huivi on selkeämpi, pehmeämpi. Lanka on reunoilta mustaa ja keskeltä hopeaa. Vielä ennen Aa:n lähtöä terassin mittaus ja kahvi/teehetki.


Eilen ei tehty mitään kovin hyödyllistä. Valmistin salaatin ja grillattiin pihvit, tehtiin käsitöitä avokin touhutessa pihassa. Saunoimme pitkään käyden uimassa useampaan kertaan. KYLMÄÄ!!!
Saunan jälkeen istuimme nuotiolla ja loppuvaiheessa oli jo ihan hemskutin kylmä. Kai se on vaan uskottava, että kesä helteineen (jos nyt niitä kauheesti edes oli)  on hiljalleen kääntymässä syksyksi.


Kaverin lähdettyä tänään otimme Helppohalkojan esille ja pilkoin sillä jonkusen sylillisen turhan isoja klapeja pienemmäksi. Avokki aloitti tuon kaivausurakkansa. Puita ei hirveästi ollut, joten siirryin valmistamaan karppipitsaa. Täytteeseen laitoin kinkkua, tomaattia, paprikaa, pitsamaustetta ja juustoa. Aika tuhtia mutta hyvää.


Eilen tämä blogi täytti kaksi vuotta!
Saas nähdä mitä kolmas vuosi tuo tullessaan :D


Käykäähän katsomassa

2 kommenttia: