torstai 21. heinäkuuta 2011

Painoindeksi

Sähköpostiini putkahtaa viikottain Kuntoplus-lehden uutiskirje ja tänään siinä oli pari linkkiä erilaisiin testeihin. Tein yhden testin otsikolla Syötkö tarpeeksi monipuolisesti? Ei vakuuttanut minua. Kysymysten vastausvaihtoehdot olivat jotenkin liian... Noh, joka tapauksessa syötin painoindeksitestiin tietoni, eli pituuden ja painon 156cm/69kg tuloksena 28.4. Olen siis lievästi ylipainoinen. 25-29.9 indeksissä olevat kuuluvat tuohon ryhmään. Kokeilin millaisen luvun saan 60 kilolla ja sain 24.8, joten saavuttaessani tuon 60 kilon rajapyykin saavuttaisin myös normaalipainon, joten tavoiteasettelu on aikas kohdillaan. Tosin jos painoindeksiä tuijotetaan ollaan edelleen sielä normaalipainon yläpäässä. Painoindeksillähän ei kuitenkaan pelkästään voi arvioida lihavuuttaan tai laihuuttaan. Eihän tuossa ole mitenkään eritelty lihaksiston ja rasvakudoksen määriä. Syötin myös avokin tiedot ja 167 cm-tuloksena oli 28.7, joten korkeampi kuin minulla ja sentin pidempänä indeksi putosi 28.3:een. Avokkini painaa n. 80 kg. Kokeilin hänelle myös 75 kilolla ja luvuksi tuli 26.6 ja 70 kilosta päästiin normaalipainon rajoihin lukemin 24.7 lukemiin. Tämän aamun aamupaino oli muuten 69.3 kg, ja siitä olen todella iloinen! Suunta on jälleen oikea. Ja tänään ei ole ollut eilisenkaltaista surkeilufiilistäkään. Positiivisuus onneksi otti jälleen voiton! Työpäivä oli todella hikinen; viisi lomalaista ja kaksi oman firman asiakasta. Huomenna työt jatkuu kotona neljän asiakkaan verran. Avokilla myös tuo neljä, joten hellenautiskelut jää iltaan. Avokki suunnitteli (menee aamupäivästä ruokakauppaan mun hieroessa) tekevänsä vuorostaan meille tapaslautaset huomisiltana, joten ootellaan mitäs herkkua on tarjolla. Avokki on onneksi hyvin selvillä laihduttamisestani, joten ehkä tarjolle ei aseteta mitään kovin kaloripommikasta.

4 kommenttia:

 1. Painoindeksi on kyllä hyvä suuntaa antavana vertailuna, mutta minusta siihen ei pitäisi liikaa tuijottaa. Varsinkin, esim. avomiehesi kohdalla, olen ymmärtänyt, että hän on harrastanut voimanostoa ja kamppalilulajeja enenmmänkin? Jolloin hänellä myös on lihasta enemmän, ja silloin ei kyllä tuo painoindeksi oikein pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
 2. Sitähän tuossa kirjoitinkin ettei painoindeksillä yksin voi arvioida lihavuutta/laihuutta. Olen samaa mieltä että suuntaa antavana se toimii hyvin, mutta enemmän lihasten astuessa kuvaan homma horjuu. Noh, on tuolla avokilla vähän masua, mutta on nuo hartiat aika leveät ja tuntuu niiden leviävän entisestään :D Sellainen kehonkoostumusmittaus olisi mielenkiintoinen, mutta sellaseen en näillä läskeillä taida uskaltautua...

  VastaaPoista
 3. Mulle tulee kans tuo uutiskirje, eikä se oikein ole muakaan vakuuttanut. Sit vielä ärsyttää ne kaikki mainokset joita jutut on täpötäynnä!

  Tärkeintä on mielestäni se, että itsestä tuntuu hyvälle, ei se mitä nuo indeksit sanovat :)

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mua ärsyttää juttujen pinnallisuus, todellisen tiedon puute :D Ja nuo erilaiset testit ei kyllä vakuuttaneet yhtään. Painoindeksin taulukko on varmasti sitä mitä sanotaan, olen nuo raja-arvot muuallakin nähnyt. Todellakin, se mikä oma olo on, on tärkeintä. Ja kun paino putoaa se oma olokin taatusti paranee. Ne mainokset ärsyttää muakin.
  Hyvää viikonloppua sullekin Jaunde!

  VastaaPoista