lauantai 2. heinäkuuta 2011

Hellepäivien puuhastelua

Olemme saaneet nauttia hellepäivistä. Rakastan kesää aina kun on paljon kesäpuuhaa, ja eilinen olikin mukava päivä. Huonosti nukutun yön jälkeen lähdin treffaan ystävääni keskustaan. Käytiin Kampissa kiertelemässä ja etsiskelemässä kesämekkoja ja sandaaleja. Kumpiakaan ei valitettavasti löytynyt. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut, kävelimme Thehuoneelle teelle ja siemencroisantille. Tällä kertaa maistelimme mustaa teetä, joka maustettu Kranaatti-omenalla. Tunnelma jälleen ihanan leppoisa ja kiireetön. Tuon relaushetken jälkeen jatkoimme Stockmanniin, josta ostin digisanelimeen migrofonin, jossa on tuulenestoa mukana. Haluan Azorien saarten matkasta hyvät äänikuvat. Herkusta piti käydä tietystikin ostamassa taasen tuo omenamehupönikkä. On kyllä herkullista kylmäpuristettua mehua, eikä mielestäni mitenkään ryöstöhintaistakaan, kolme litraa reilu 9 euroa.

Kotiuduttuani salaatin valmistus iltaa varten. Laitoin siihen, rukolaa, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, suippopaprikaa, omenaa ja Parmesan-juustoa. Tilkka sitrusoliiviöljyä ja ripaus mustapippuria. Avokkini oli ahkeroinut koko aamupäivän töiden merkeissä, joten pikasuihkut ja olikin aika lähteä Suomenlinnaan ystäväpariskunnan kanssa.




Siellä kiertelimme parisen tuntia. Pääsin tunnustelemaan väijytysaukkoa, tykkiä ja matalakattoista kivistä huonetta. Nilkat sai hyvää tasapainotreeniä mukulakivillä käppäillessä. Sää oli ihana, lämmin, suorastaan kuuma :D Tuuli ajoittain rannassa vilvoitti ihanasti. Väkeä oli paljon. Avokki innostui ottamaan valokuvia joita täällä myöhemmin, kun joku katsoo kuvat ja valikoi onnistuneet :D

Suokista palattuamme ilta jatkui ystävien luona grillaillen broilerfilettä ja Halloum-juustoa. Grilliherkuista nautiskelimme tekemäni salaatin kanssa. Jälkkärinä tarjottiin kahvin ja kaakaon kanssa valkosuklaakeksejä(söin yhden!), tiikerikakkua(kaakaoraidan tilalla lakukastikeraita, maistoin) ja suklaapäälysteisiä chilikeksejä joista en erityisemmin pitänyt. Makeankiintiö kyllä täyttyi, ei totisesti tehnyt mieli lisää! Kotona oli vielä ihan pakko keittää iltatee ja istuskella takapihan keinussa lukien blogeja ja Facebook-päivitykset. Yö oli lämmin ja ihana. Se oli ikioma oma hetkeni :D Tuntuikin hyvältä kömpiä lakanoiden väliin. Kirjaa ei jaksanut kauaa kuunnella. Alotin Arthur Haileyn kirjan Kovat lääkkeet. Edellisyönä sain loppuun Wilbur Smithin Keihästen sankarit-kirjan.
Tänään oli tarkoitus lähteä avokin kanssa Ankkapuistoon piknikille, mutta koska kumpikaan ei ole auringossa makailija luovuimme ajatuksesta kuumuuden takia. Kokkailimme yhdessä. Maustoin lohifileen sitrusbergamontilla, sitruunamelissalla, basilikalla, mustalla pippurilla, suolalla, sitruunanmehulla ja valkosipulilla. Kiedoimme kalat folion sisään ja grillasimme illalla. Kalan kanssa oli bataattia ja paprikaa, jotka olin marinoinut oliiviöljyssä, pippurissa, suolassa, valkosipulissa ja kalasta yli jääneissä yrteissä. Tuli herkullinen illallinen. Päivällä söimme piknikeväistä Korpelan luomulihapullia fetakuutioiden ja maalaisleivän kanssa. Nuo lihapullat olivat valmispulliksi oikein herkullisia. Huomasi eron, ei lisäaineita tms. En nykyisin valmislihapullia ostele, avokki joskus ostaa, en syö niitä juuri koskaan. Nyt maistoin ja yllätyin positiivisesti.

Päivä on mennyt sangen rauhallisesti. Kirjaa kuuntelin ja nukahdin. Saas nähdä miten ensi yönä uni maistuu. Aterian jälkeen istuin keinussa lukemassa pisteillä Musta ruusu –nimistä kirjaa. Nyt teen juotuani otan tietokoneen mukaani ja luen ulkona päivän blogikirjoitukset ja nautin ihanasta myöhäisillasta. Avokki on kömpinyt jo nukkumatin luo. Syö allergialääkkeitä, joten on tosi nuutunut/väsynyt. Minun kesäenergiani pursuu ja toivottavasti huominen tuo tullessaan mukavaa kesätekemistä. Maanantaina taas on edessä työpäivä. Päivät menevät nopsaan ja siksipä kesästä täytyykin saada kaikki irti. Nyt haluaisin pulahtaa järveen heittämään talviturkin. On jo heinäkuu ja talviturkki alkaa tuntua aika ahdistavalta ;) :)

1 kommentti:

  1. Onpas teillä ollut mukavan leppoista yhdessä oloa! Ei muuta kun vielä uimaan! Raikas vesi virvoittaa niin ihanasti! :)

    VastaaPoista