lauantai 16. marraskuuta 2013

Keittiö ennen ja nyt

Meillä tehtiin viime keväänä keittiöremontti. Kaikki uusittiin jääkaappia ja pakastinta lukuun ottamatta. Suurin syy remontille oli keittiön epäkäytännöllisyys; korkeita kaappeja joissa kapeat hyllyt. Itselläni mittaa vain 156 cm eikä tuo avokkikaan ole minua kuin 11 cm pidempi. Keittiöjakkara siis molemmilla ahkerassa käytössä ja esim. kuiva-aineiden saaminen jo toiselta hyllyltä hankalaa. Lisäksi työtasoissa oli jo jonkinlaisia kulumia ja tiskikone hajoamispisteessä. Parkettilattia keittiössä kahden koiran taloudessa ei myöskään kovin toimiva ratkaisu. Etenkin tuo Harmaakuono kuljettaa vettä suussaan ja sitä tippuu lattialle :D Kynsien jälkiä oli riittämiin ja niitä on edelleenkin muissa yläkerran huoneissa. Joskus on aika hioo lattiat.

Vanha keittiö

Parketti sai väistyä laattalattian tieltä, korkeat kaapit vaihtui vaakakaappeihin, keraaminen liesi induktioon, valkoinen lipasto työtason jatkeeseen, jonka alla koirien ruokailupaikka laatikostojen välissä.

Työtasoja laskettiin viisi centtiä standardista. Puutaso tuntuu käteen mukavalta ja tuo lämpöä ja kodikkuutta keittiöön. Olen ihastunut työtasojen alapuolella oleviin laatikostoihin, isoja laatikoita minne mahtuu hyvään järjestykseen niin astiat kuin kuiva-aineetkin. Laatikot pysyvät paljon paremmin järjestyksessä kuin liian korkeat kapeilla hyllyillä varustetut kaapit. Ja nuo vaakakaapit on myös huiput. Ovi nousee ylöspäin ja pysyy avoinna stopparinsa ansiosta, ei tarvitse pelätä saavansa ovea naamaansa, tai lyövänsä päätään siihen. Esim. lieden oikealla puolella olevassa kaapissa on yleisimmät mausteet. Kokatessa ovi voi olla avoinna ja kun valmista, ovi kiinni :D Tykkään myös työtason jatko-osasta, jossa kaksi laatikostoa joidenka välissä koirien ruoka- ja juomapaikka. Kapea hylly purkeille on kätevä. Purkeista saa helposti napsittua simenet yms. mitä haluaa. Korotettu tiskikone on myös paikkansa ansainnut.

Valokuvat uudesta keittiöstä otettiin vasta jokin viikko sitten. Auringon valo tulee kovin alhalta eikä Aa ollut tyytyväinen kuviin. Ilmeisesti kaikki ei kuvissa näytä edukseen, esim. nuo maitolasiset vaakakaapit, mutta ehkä näistä kuitenkin muutoksen huomaa??
Monethan ovat vannoutuneita vaaleiden keittiöiden ystäviä, vaikka nykyisin myös värillisille kannattajansa löytyy. Avokki on mieltynyt erityisesti ruskeaan. Pohdimmekin paljon tuleeko keittiöstä liian ruskea tai synkkä, mutta vaaleneehan keittiö ylöspäin ja ehkä sitä kautta tuo avaruutta. Palaute on ollut ihastelua keittiöstä ihmisiltä keitä luonamme on käynyt. Eihän tokikaan kaikki varmaan pidä lopputuloksesta eikä tarvikkaan, mutta meille keittiö on toimiva eikä avokkikaan joudu kärsimään häikäsystä tai vääränlaisista kontrahdeista. Olemme tyytyväisiä ja päivä päivältä pidän lopputuloksesta enemmän ja enemmän etenkin nyt kun tavarat, ruoka-aineet ovat löytäneet paikkansa. Nyt ei muuta kuin nauttimaan herkullisen ruuan valmistuksesta uudessa toimivassa keittiössä.

6 kommenttia:

 1. Aivan mahtava keittiö! Kyllä tuolla passaa kokata :) Itse olen töissä saanut käyttää tuon tyyppistä keittiötä ja varsinkin nuo vetolaatikot alhaalla on todella kätevät. Samoin nuo yläkaapit näyttävät toimivalta ja nätiltä, varsinkin kun on nähnyt tuollaisia livenä joten kuvat ei haittaa. Nyt on kyllä todella vaikea ottaa kunnollisia valokuvia, mutta kyllä noista keittiökuvista hyvän kuvan muutoksesta näkee.
  Onko teillä muuten valaistusta jotenkin suunniteltu erityisesti kun ilmeisesti Aalla on näköä enemmän, joten valaistuksesta voi olla hyötyä/haittaa?

  VastaaPoista
 2. Toi keittiö on ku suoraan sisustuslehdestä!! Aivan upea!!!!!!

  VastaaPoista
 3. Todella upea keittiö! Minä tykkään paljon vetolaatikoista alhaalla, ovat paljon kätevämpiä kuin tavalliset kaapit.

  VastaaPoista
 4. Ei tuo minusta näytä mitenkään synkältä. Tosi kotoisalta ennemmin, ja vaikuttaa myös käytännölliseltä. Nuo tummat kaapin ovet, puinen taso ja purnukkahylly saavat tuon näyttämään maalaisromanttiselta. Kelpaisi minullekin! :)

  VastaaPoista
 5. Iive:
  Aa näkee ihan normaalisti eikä ole täällä läheskään päivittäin. Avokki on heikkonäköinen, mutta ei meillä ole erityistä valosuunnittelua. Keittiörempassa huomioitiin lähinnä se ettei ole kiiltäviä pintoja, jotka käy avokin silmiin, ja että työvalo tulee jotenkin tietyllä tavalla ettei käy silmiin.

  Ladypuntti:
  Kiitos, kiitos :D:D Tuskin nyt kuitenkaan sisustuslehdestä :D

  Anna: Nuo vetolaatikot on kyllä niin huiput, tykkään!!!

  Aku:
  Kyllähän sitä vähän maalaisromantiikkaa pitää ollakin sisustuksessa :) Tuohon purnukkahyllyyn olen myös todella tyytyväinen.

  VastaaPoista
 6. Upea muodonmuutos! Uusi keittiö oikein kutsuu kokkaamaan.

  VastaaPoista