lauantai 2. kesäkuuta 2012

Mökkikuume

Kevättalven ja kevään aikana on mieliimme hiipinyt kuin varkain ajatus omasta mökistä ja yht'äkkiä asia ei enään ollutkaan kaukaista haaveilua vaan muuttui todelliseksi etsimiseksi. Kuten varmasti arvaattekin täällä Pk-seudun lähialueilla mökkien hinnat ovat huikeita. Mökistä omalla rannalla on oikeastaan aika turhaa haaveilla - ainakaan meidän budjetillamme. Mökin pitäisi kuitenkin olla suht helposti saavutettavissa, koska emme voi hypätä auton rattiin ja ajaa mökille viikonloppua viettämään. Ja haluamme paikan, jossa voisimme vuoden mittaan käydäuseammin kuin kerran pari vuodessa. Ei siis välttämättä helppo yhtälö; mökki läheltä sopivaan hintaan.

Etuovesta, Oikotieltä ja Jokakoti.fi -sivuilta selatessa hommaa hidastaa ruudunluku. Sivut ovat raskaat ja hitaat ruudunluvun kanssa ja eihän me kuvia nähdä katsoa. Teksteistä saa usein ihan väärän mielikuvan. Onneksi Aa on asiasta innostunut ja on ollut meille isona apuna projektissamme.  Ollaan käyty katsomassa toukokuun aikana kuutta mökkiä ja ens viikolla mennään varmaankin taas. Pikkuhiljaa alkaa hahmottumaan mitä budjetillamme on mahdollisuus saada ja mistä. On selkeästi alueita missä sijainti nostaa hintaa, vaikka mökki itsessään ei olisi kovin hyväkuntoinenkaan.

Tämän kuukauden aikana tunteet ovat vaihdelleet hirmuisesti valtavasta innostuksesta turhautumiseen. Keskiviikkona kävimme Siuntiossa Lohjan lähellä. Etukäteiskuvitelmat oli aivan muuta mitä näimme. Pettymys ja turhautuminen oli suuret. Avokki sinnikkäästi kotiuduttuamme istui tietokoneelle nettiä selaamaan mun harmitellessa näkökyvyn puutetta. Se kun helpottais aika paljon asiaa. No nyt on taas muutama uusi kohde katsottuna, joten projekti jatkuu ja uskotaan sen sopivan vielä löytyvän. Itse rakastan uimista, joten oma ranta olisi enemmän kuin ihanaa, mutta pätäkkääkin pitäisi olla satojatuhansia (alle 200.000 ei juuri tarvii haaveilla, mieluiten puhutaan 350-500 tuhannesta, joten...), joten sellaiset haaveet joutuu unohtamaan. Elättelen vielä toivetta siitä, että uintimahdollisuus olisi kävelymatkan päässä, tai jos vaan oikea kohde on vielä löytymättä :D


Taisin kirjoittaa viime kesänä täälläkin haaveesta hankkia oma tandempyörä. Noh se jäi hankkimatta. Nyt kevään tullen olen asiaan jälleen herännyt ja tänään soitinkin asian tiimoilta puhelun, joten asia on etenemässä. Ehkä olen hankinnan jälkeen vararikon partaalla, mutta on asia mistä olen aika-ajoin haaveillut jo vuosia. On siis aika toteuttamisen :D Ehkä halua pyöräilyyn nostattaa sekin tosiasia etten kesähelteellä pääse Harmaakuonon kanssa lenkkeilemään toivotulla tavalla. No tuo tandem vaatii kyllä myös kaverin. Yksin se ei oikein onnistu :D Ehkä kuitenkin pilotteja löytyy - ainakin toivon niin.

Kuinka moni muistaa tv-sarjan Häräntappoase, joka on tehty Härkösen saman nimisen kirjan pohjalta? Löysin sarjan c-kasetille tallennettuna eilisiltana ja jämähdin seuraamaan sitä samalla kun siirsin sen tietokoneelle. Muistan kun sarja tuli telkkarista 80-luvun lopulla ja se upposi muhun täysillä, vaikka en varmasti silloin vielä kaikkea siitä ymmärtänytkään. Ehkä juuri se tekikin siitä niin kiehtovan ja hyvän :D Olen sarjan nähnyt toki senkin jälkeen ja saanut tuon hieman erikoisesti tallennetun versionkin.
Odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea vielä tuolta kasettien syövereistä löydänkään.


Tänään napsastiin ensinmmäiset rukolat salaattiin ja pinaatit täytettyihin munakoisoihin, joten omien hyötykasvien käyttö on aloitettu. Tuo villirukola on ryöpsähtänyt ja kasvaa hurjasti, on hyvää ja kuulemma myös hyvän näköistäkin. Oma ruohosipuli maistui myös herkulliselta kun toissa päivänä lyhensin sitä ja samalla ahnehdin leikkaamani pätkät masuun :D Jälkkärinä nautiskelimme munakoisojen jälkeen raparperikiisseliä. Sokeria laitettiin vähemmän kuin ohjeessa ja pohdittiinkin kiisselin olevan raikas välipala mutta ei jälkkäriksi tarpeeksi makea :D Itse asiassa voisinkin kiisseliä ottaa pienen kupillisen iltapalaksi, vai pitäisiköhän kirjoittaa - yöpalaksi :)

Olen haaveillut omasta kasvimaasta mökkimme pihaan. Haluaisin sinne vaikka mitä ihanaa herkkua :D No ensiksi pitää löytää sopiva mökki! Sitten voikin päästää haaveet valloilleen ja alkaa toteuttamaan niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti