keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kevään istutukset

Saas nähdä miten mun viljelysten/istutusten käy? Viime kesänä saimme jonkin verran tomaatteja ja yrttejä.
Nyt ostimme neljä erilaista tomaatin taimea (kirsikkatomaatti, luumutomaatti ja kahta erilaista tavistomaattia), suippo- ja pyöreä -paprikataimet, 2 pinaattia ja sitruunamelissaa sekä basillika.

Innostuttiin ostamaan siemenenä hernettä, joten purkissa, jossa näkyy vain multaa, herne toivottavasti alkaa itämään. Ruohosipulia äiti istutti purkkiin takapihaltamme, josta löytyy myös raparperia.

Parvekelaatikoihin pistettiin rukolaa ja villirukolaa siemenistä, joten saas nähdä lähtevätkö miten hyvin kasvamaan.
Amppelissa siniviuhkan taimi




Tähtisilmä ruokailuhetkiä koristamaan


Äitini tuli vierailulle maanantaina ja lähti tänään pois. Vietimme toimeliaat päivät. Maanantaina itse olin sidoksissa töihin, mutta avokki ja äiti touhuilivat kaikenlaista. Töiden jälkeen oli mukavaa istuskella parvekkeella iltapäiväteestä nautiskellen. Nautimme myös sydänmunkit :D


Ehkä jo perinteeksi on tullut, että äitini valmistaa avokille maksaa kermakastikkeessa ja minulle puolukkavispipuuroa. Näin myös maanantaina. Maksakastike kera perunoiden oli niin herkullista, että olihan sitä otettava lisää :)


Eilen shoppasimme taimet, hallaharsoa, pari suihkepulloa, kastelukannun. Multaa oli puolitoistasäkkiä viime keväältä, joten ei muuta kuin kädet multaan välipalan jälkeen. Äiti istutti onnellisena vihellellen mun valmistaessa meille feta-aurinkokuivatut tomaatit salaattia, katkarapu-kermaviilikastiketta(chiliä, tilliä ja valkosipulijauhetta) ja maustaessa merilohen kevätsipulilla, yrttijauheella, limepippurilla ja suolalla. Kala folion sisään grillausta odottamaan.


Äiti intaantui vielä kitkemään takapihaltamme rikkaruohot, leikkaamaan pensaita.



Avokin kotiuduttua työkeikaltaan perunat kiehumaan ja kala grilliin. Aterialle päästiin vasta seittemän pintaan, mutta salaatti, katkiskastike ja kala maistuivat herkullisilta, vaikka itse sanonkin :D Maustamiset onnistui ja lohi oli grillissä sopivan kauan.


Hienon kevätpäivän kruunasi sauna ja saunatauolla mustarastaan laulun kuuntelu :D
Kevät on ihanaa aikaa. Ikävää tosin on avokin koivuallergia, jonka takia ei voida pitää ovia ja ikkunoita koko ajan leväällään. Mä kun tahtoisin kevään tänne sisällekin :) No hyvälle päivälle ihana päätös, kömpiä juuri vaihdettujen puhtaiden petivaatteiden väliin...


Tänään illalla pääsen ekalle kenttätunnille opettelemaan ratsastuksen alkeita, jeeeee!!! Olenkin halunnut oppia toimimaan hevosen selässä aina vain paremmin ja paremmin. Ja helmikuisen ratsastuskerran innoittamana halu oppia lisää on vain kasvanut. Ja tänään pääsen kokeilemaan.


Tänään olisi tarjouksessa 45 eurolla biosignnaturemittaus, normaalisti 90 euroa. Olen ollut kiinnostunut kyseisestä menetelmästä analysoida kehoa aina viime syksyisen Kaisa Jaakkolan luennosta lähtien, mutta rehellisesti sanoen en ole raskinut mennä. Nyt harkitsen vakavasti. Aikaa ei kuitenkaan ole miettimiseen hirveästi, sillä tarjous on voimassa vain tänään Helsingissä ja Tampereella.
Ja tuo tarjous löytyy


 Voivoivoi.... Kohta pitää päättää!!!


Lukijoissa on päästy uudelle kymmenluvulle, sillä NiinaC Mon on liittynyt mukaan! Tervetuloa!
Mieltä lämmittävää kun lukijoiden määrä kasvaa. :D

2 kommenttia:

  1. Ihanan keväinen postaus :) Voi ku mullaki ois parveke tai pieni patio! Miten laittaisinkaan sinne kaikkea pientä ihanaa! Tänä vuonna en vain jaksanu lähteä koristamaan pienen asunnon jokaista neliötä rehuilla, täytyy ostaa kaupasta ja suoraan tuottajilta luomukamaa kesällä :)

    Ihanaa, ku kesä lähestyy!!! Rakastan tätä aikaa, kun kaikki on puhkeamassa kukkaan <3 Ja koko ajan odotan, milloin ilmestyy kauppaan ekat kotimaiset kesäkurpitsat ja parsakaalit! Kesällä on ihana olla vähis (eli karpata) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin rakastan tätä aikaa vuodesta!
      Ja on ihan parhautta kun alkaa saamaan tuoreita kasviksia/vihanneksia, nam!

      Saa nähdä miten meitin istutusten käy :D

      Poista