torstai 26. huhtikuuta 2012

Ravintorasvat

Tiistaina olin Pasilan kirjastossa Christer Sundqvistin vetämässä keskustelutilaisuudessa ravintorasvoista. Paikalla oli parisenkymmentä ihmistä keskustelemassa ja ajatukset olivat aika pitkälle saman suuntaisia.
- Älä välttele luonnollisia rasvoja, nauti niitä kuitenkin kohtuudella
- Rasvoista ehdottomasti pahimpia ovat trans-rasvat, keinotekoisesti valmistetut/kovetetut kasvirasvat.
Joten jätä margariini kauppaan, osta voita!


Mitä sinä ajattelet ravintorasvoista, mitä suosit ruokavaliossasi, mitä välttelet?
Onko rasvakammo aiheellista? Kuinka käy karppaajien?
(provosoin sinut keskustelemaan!!!)

Itse suosin aitoja rasvalähteitä, joten margariiniä ei jääkaapistamme löydy.
Sieltä ei löydy myöskään kevyttuotteita.
Taloudessamme käytetään paljon oliiviöljyä, myös rypsiä.
Rakastan avokadoa, välillä vaan vaikea saada sopivan kypsiä yksilöitä
Auringonkukan siemenet kuuluu salaattiin, nam.
Smoothieksiin menee muitakin siemeniä makua ja rasvoja antamaan!
Ja ai miten herkullista onkaan rasvainen juusto silloin tällöin :)
Rahkaa ja jogurttia menee päivittäin...

4 kommenttia:

  1. Vältän kaikkea, missä lukee kasvirasva, kovetettu kasvirasva, osittain kovetettu kasvirasva, soija, rypsi, kevyt, light. Tai no oivariinia käytän kyllä ja siinä on sitä öljyy.. Pitäs alkaa tehdä ite levitettä voista ja oliivioljystä. Voi pitäs aina muistaa ottaa pehmenemään, muutoin on hankala levittää mantelileivälle :)

    Käytän arktisen turskan maksasta tehtyä kalanmaksaöljyä, avokadoa sillon kun muistan ostaa, siemeniä, täysmaitoa, kuohukermaa, vain täysrasvaisia juustoja jne. Tulee nälkä, kun näitä luettelee!

    Tässä mun aatokset :)

    VastaaPoista
  2. Transrasvoja on Suomessa rasiamargariineissa tuskin lainkaan. Itse käytän rasiamargariineja ja rypsiöljyä. Voita tai Oivatiinia ei jääkaapistamme löydy. Mutta tämä on siis meidän perheen valinta.
    Kiva lukea mukavaa blogiasi !

    VastaaPoista
  3. Täysin samoilla linjoilla kun toppis!
    Mulla ei jääkaapista löydy margariineja, eikä tule löytymään! Aitoa voita käytetään sekä oliiviöljyä. Kermaa löytyy kaapista ja juustot syödään ehdottomasti täysirasvaisina, ne kengänpohjan makuiset light-juustot jää kyllä kauppaan!
    Näin siis meillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toppis, olisko sulla jotain hyvää mantelileivän ohjetta?

      Anonyymi, kiitos palautteesta. Kivaa jos tätä on mukavaa lueskella :D
      Ja niinhän se on, että jokainen tekee valintansa ruuan suhteen kuten elämässä yleensäkin.Ja minä en ainakaan halua tuomita kenenkään valintoja. Tärkeintä on, että valinnan tekijä on itse tyytyväinen siihen.

      Blueberry, Kiitos kommentista.

      Poista