maanantai 19. syyskuuta 2011

Omenasosetta keitellen

Eilisiltana ”huutelin” Fb:ssä omenien perään. Mieleen oli hiipinyt nimittäin ajatus kokeilla tehdä itse omenasosetta. Onhan itse tehty aina parempi vaihtoehto kuin jokin sokeria ja lisäaineita pursuava kaupan omenahillo. Tosin viime keskiviikkona ostin Ruohonjuuresta luomuomenasosetta, jossa ei ollut lisätty edes sokeria. On muuten ihan huippuherkullista luomumaustamattomanjogurtin kanssa. No omenoiden perään kysely Facessa kannatti, sillä eräs kaveri ottikin yhteyttä ja lupas tuoda omenoita. Olin ihan innoissani ja heti kun tänään sain omenat ei muuta kuin kuorimaan, pilkkomaan, siemenkodat pois... Löysin netistä ohjeen, jossa pilkottuja omenoita kolmisen litraa, kolme desii vettä, kanelitanko ja sit sokeria maun mukaan. Keittoaika 30 min. Mulla ei ollut kanelitankoa, joten tyydyin sirottimen kaneliin :D Ja sokeria laitoin täysruokoa ruokalusikallisen ja valkoista saman verran. Soseen keittyessä tuli aivan ihana tuoksu ja koin onnistumisen iloa. Pakkaseen menee pari rasiaa ja yksi jää tuoreeltaan syöntiin. Omppuja jäi kymmenkunta rouskuteltavaksi. Jos vielä saisin toisen satsin, voisin tehdä lisää omenasosetta, ja tekisi mieli kokeilla kaikkea muutakin. Nythän puolukat taitaa olla parhaimmillaan, joten niitäkin pitäisi jonkin verran ottaa ja säilöä.

Tänään se sade taas tuli tuulineen. En kuitenkaan alavireytynyt. Väsymys kyllä on vaivannut, sillä viime yön valvoin melkein kokonaan. Nukahdin vasta kuuden jälkeen, joten aika monta tuntia tuli äänikirjaa kuunneltua. Nyt otin melatoniinin varmistaakseni hyvät yöunet ja hiljalleen uni alkaa hiipimään silmään, joten on aika kömpiä lakanoiden väliin.

4 kommenttia:

 1. Moi! tulin vastavierailulle, aion lukea blogiasi jatkossakin :)

  Saanko olla röyhkeä ja kysyä, että miten sokea bloggailee? Oisin kiinnostunut kuulemaan tästä :)

  VastaaPoista
 2. H3nn4
  Tottakai saa kysyä! Kirjoitinkin aiheesta oman postauksen ja löytyy otsikolla Ruudunlukuohjelmat, pistenäytöt ja puhesyntetisaattorit ja on tän syyskuun kirjotuksissa.
  Mut, lyhyesti käytän tavallista tietokonetta, jossa on ruudunlukuohjelma, joka mahdollistaa pistenäytön ja puhesyntetisaattorin käytön, heikkonäköisillä on myös suurennusmahdollisuus. Ruudunluku ei selviä kuvakkeista ja grafiikasta, ei osaa tulkita niitä, joten sivustot joissa on erinäisiä kuvakepainikkeita tai kuvia ylipäätään ei ole mulle kovinkaan selkeitä. Tämä blogger toimii onneksi aika mukavasti ruudunluvullani.
  Ja kirjoittaessani, kirjoitan 10-sormijärjestelmää käyttäen, jonka olen opetellut aikanaan jo ala-asteiässä. Ja on kyllä todella hyödyllinen taito!

  VastaaPoista
 3. Hei hienoo, et sait huutelemalla omppui! Kaikenlainen "kinuaminen" kannattaa ;D

  Nimimerkki
  pakastin täynnä ilmaista ruokaa

  VastaaPoista
 4. Iive
  Olen kyllä tosi ilonen kun sain noita omppuja. Ensi kasvukaudella täytyy olla aktiivisempi "kinuamisessa". Mä oon vaan siinä aika huono :( Mulle ei ollu tullut mieleenkään, että voisin omppuja kysyä Facebookissa, joten iso kiitos vinkistä.

  VastaaPoista