tiistai 18. syyskuuta 2012

Detox - puhdistautuminen ruokavalion avulla//Siirtymäviikko


Eilisiltana oli toinen luentokerta Helsingin aikuisopistolla Virkeyttä Detoxilla-kurssilla. Tarkoituksena on viedä läpi Villa Lumon (Oy, josta kurssin vetäjä Irmeli Tuikkala on) puhdistautumiskuuri, joka alkaa siirtymäviikolla. Itse heti Lontoon matkan perään  en jaksanut asiaan paneutua riittävästi, joten oma aloitus alkaa nyt alkaneella viikolla. Tarkoitus on vähentää maitotaloustuotteiden, kovien juustojen, punaisen lihan, kahvin, mustan teen, valkoisten viljojen, sokerin käyttöä. Kuurin aikana vähennetään eläinkunnanvalkuaiset, eli protskut pois. Mulle kahvi eikä mustateekään tuota ongelmia. Juon muutoinkin paljon vihreää ja valkoista teetä. Ja sopivasti ennen matkaa shoppailin myös muutaman yrttiteen, jotka sopivat hyvin puhdistautumisen aikana. Leivän vähentäminen ei ole ongelma, syön sitä muutoinkin todella vähän. Viljoista saa käyttää täysjyväviljoja, mutta puhdistautumisviikoilla (kaksi seuraavaa) vain yhdellä aterialla. Tarkoituksena on siis puhdistaa kehosta kuona-aineita joita tulee esim. ruuassa olevien lisäaineiden myötä, kuormitusta saamme myös ympäristöstämme, muoveista, kosmetiikasta, saasteista, tekstiilien suoja-aineista jne. Tekee varmasti hyvää antaa keholleen ansaittua lepoa ja poistattaa kuona-aineita. Tänäaamuna aloitin sidruunanmehu-inkivääri-vesi  -drinkillä. Sitruuna ja inkivääri ovat hyviä tehostamaan kehon puhdistusta, ja eipä varmasti c-vitamiinipommista aamuisin olisi jatkossakaan (puhdistautumisen) jälkeen haittaa, jos jäisikin aamuohjelmaan.


Tätä kirjoittaessani mukissa on kirsikankukka-vihreää teetä, jota ostin lontoolaisesta teekaupasta. Kirsikat ei ole oikein mun juttu, mutta ihastuin kaupassa teen tuoksuun ja kyllä tämä makuhermojakin hellii hyvällä maullaan. Ja muutaman juontikerran jälkeen voi todeta olevan melkoinen diureetti. Pisulla saa rampata monta kertaa parin mukillisen jälkeen. Mitään herkkuja ei teen kanssa ole tarjolla, ei edes palaa tummaa suklaata. Tällä viikollahan ei vielä toki kaikesta tarvitse kieltäytyä, mutta onneksi muutenkaan sitä hyvää ei aina tarvitse olla saatavilla. En siis usko tulevan ongelmaa siitäkään. Jännää on nähdä miten hyvin keksin sellaisia kasvisruokia mistä pidän, miten saan esim. ne keitetyt juurekset alas jne. Vai keksinkö korvaavia vihanneksia riittävästi. Puhdistusviikoilla tarkoitus olisi, että päivässä olisi ainakin yksi ateria raakaravintoa, joka voisi minun tapauksessa olla salaatti tai raaste. Kuulemma esim. hapankaali on erittäin hyvä puhdistuksen aikana. Saa nähdä uskaltaudunko kokeilemaan.


Detoxin aikana smoothiekset palaavat ruokavaliooni. Olen ollut ihan liian laiska tekemään niitä pitkään aikaan. Toivoisin, että tämän puhdistuksen jälkeenkin smoothiekset taas jäisi päivittäiseen ruokailuun.  Toisella puhdistautumisviikolla tulee ns. nestepäivät/kolme päivää pitäisi syödä ruoka nestemäisenä; smoothiekset ja soseet. Kahden puhdistautumisviikon jälkeen tulee vielä vakautusviikko milloin siirrytään hiljalleen normaaliin ruokavalioon.


Kurssimatsku saatiin jo ekalla kerralla. En saanut kuitenkaan ketään lukemaan tuota paksuhkoa monistenippua. Eilen tuli kuitenkin asia kurssin vetäjän Irmelin kanssa puheeksi. Sain tänään häneltä sähköpostiini kurssimateriaalin, josta olen aivan tohkeissani/innoissani. Pääsen tutustumaan mm. ateriavinkkeihin yms. tarkemmin. Ja luulenpa, että kirjoittelen täälläkin aiheesta tulevien viikkojen aikana. Ajattelette varmaan ”"sanot vaan, ethän nykysin juuri kirjoittele tänne”". Valitettavasti totta, mutta uskon aktivoituvan tämän blogin suhteen jatkossa. Tänään mulla on vihdoin ollut rauhallinen päivä ja olenkin ehtinyt lukemaan blogeja kotitöiden lomassa. Kokkasin itselleni vihersalaatin, jonka söin jauhelihafetapullien ja raejuuston kanssa. Ei siis vielä ihan mitä sen pitäisi olla. Onneksi siirtymäviikko on vasta aluillaan, joten pahikset ehtivät jäämään pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti