lauantai 16. kesäkuuta 2012

Meidän oma relauspaikka - M Ö K K I :DD

Tässä se nyt sitten on :)






Keskiviikkona ajelimme Mäntsälään kaupoille. Myyjäpariskunta oli synpaattinen vanha pariskunta. Kertoivat oma-alotteisesti kaikkea mökkiin liittyvää leppoisaan tapaan.
Ehkä hiukan haikeutta ilmassa, olihan yksi elämänvaihe heillä ohi.  Sanoivat kuitenkin olevan helpottavaa saada mökki uudelle omistajalle, niin mökki ei jää hoitamattomaksi.

Kaupoilta jatkoimme mökille. Pysähdyimme Sivasta ostamaan siiderit (Alkoa kun ei osunut kohdalle, joten kuoharin siaan oli tyydyttävä tölkkiin siideriä :D ) ja viinerit :D

Harmaakuono oli mukanamme ja heti auton takatilasta päästyään nappasi maasta kepin suuhunsa. Sen jälkeen herra sinkoili pitkin pihaa ja hoksattuaan lammen siellä kastautuminen, maassa piehtaroiminen oli erityisen ihanaa.  Koira oli aikas märkä ja multainen :D

Mökin rakentaminen on aloitettu 1997 ja lopputarkastus tehty 2001. Mökin hirret on höylätty pihapiirissä omin käsin. Lisäksi mies on tehnyt mökkiin pirttikaluston.



Keittiössä on aivan liian vähän säilytystilaa ja ehkä jossain vaiheessa (ei tänäkesänä) remontoimme sen



Makuuhuone/soppi
Arvaatte varmaan, että tuo sänky vaihtuu :)



Minileivinuuni/takka, jota aion opetella käyttämään.
Päällä levyt, voi keitellä vaikkapa avokille pannukahvit :D



Sähköbio-wc
Pihapiiristä löytyy myös siisti puusee



Pariskunta oli jättänyt jonkin verran kalusteita, astioita ja muuta rompetta. Niitä käytiin vähän läpi ja valitettavasti aika paljon menee kyllä poistoon poltettavaksi tai kierrätyskeskukseen. Pirttikalusto jää. Se pitää höylätä ja siistiä jossain vaiheessa. Tuvan laveri ja senkki= joutuvat myös poistoon. Eilen kävin shoppailemassa mökkitarpeistoa: sänky, vuodesohva, astiakaappi. Ikeasta löytyi kivisarjan (en tiedä sarjan nimeä, mutta näyttävät ja vähän tuntuvat myös käteen kiveltä) mukit, kulhot (keitot, aamumyslit, jälkkärit), isot lautaset ja pienet lautaset. Kulhot ja isot lautaset luonnonvalkoiset ja mukit ja pikkulautaset sinisävyiset, isohkot juomalasit joissa sinistä, viinilasit, metalliset aterimet jne. Ikean hinnat jaksavat aina kummastuttaa. Kuuden viinilasin settikin maksoi viis euroa, lautaset alle kaksi, aterimet kuudelle 9.95. Huonekalut löytyi Askosta ja niistäkin saimme roimat alennukset, joten shoppailemaan osuttiin hyvään aikaan.


Sängyn saamme sopivasti juhannukseksi torstai-iltana, joten avokin toive oman mökin rauhassa juhannuksen vietosta toteutuu, ja kyllä minustakin se on ihanaa. Suunnittelen jo mitä kaikkea herkkua voisin siellä valmistaa :D

Valokuvat jäi valitettavasti ottamatta saunatilasta. Siellä on kertalämmitteinen kiuas. Lämmityksen jälkeen nostetaan kansi ylös ja heitetään ns. häkälöylyt, jonka jälkeen varsinainen saunominen voi alkaa. Siinä vaiheessa pesään ei enään puita lisäillä ja peltikin suljetaan.


Tuvan pöydän ääressä nautimme juhlajuomamme ja viinerimme :D
Sitten siirryimme hyttysten syötäväksi ulos. Niitä pirulaisia oli ihan hirveästi, ja meikäläisen veri tuntui olevan suurta herkkua. Ja olinpa fiksusti lekkareissa, joten jalat sai melkoisen hyökkäyksen. Mökkifiilistely sai pienen kolauksen. Kuulemma tänä kesänä niitä inisiöitä on erityisen paljon ja pahin on kuulemma vielä edessä. HARMI! Noh, karkotusoperaatioita apuun, eiköhän oleskelumukavuus lisäänny.

Mökin terassin aiomme uusia. Terassilaudat ovat kovin irtonaiset ja jopa vähän vaaralliset sen vuoksi. Myös mökin julkisivua kohennetaan, katto putsataan, räystäät samoin...

Piha on aikas hoitamaton ja kasvusto päässyt reuhahtamaan aika hurjasti. Raivaussahalle riittää töitä. Tänään avokki kävi ostamassa sellaisen ja mieltäni hiukan rauhoittaa turvavaljaiden, housujen osto sahan lisänä. Avokki oli myös niin tunnollinen että osti kuulosuojaimet :D

Pariskunta kertoi lammen veden olevan pehmeää, uimakelpoista. Pinta lämpenee hyvin auringosta, mutta syvemmällä on kylmää :D  Syvin kohta on kuulemma kolme metriä..


Suunnitelmissa on, että lammen rannalle tulisi kesäkeittiö, mutta tapahtunee ensi keväänä/kesänä.

Pihapiirissä on isoja tasaisia kiviä, jotka ruohon alta ei näy kunnolla, joten tekee liikkumisen näkevällekin hivenen haasteellisemman.
Ajatuksena on tehdä pihaan polut mökistä ainakin lammelle, kasvimaalle ja varastolle Tod.näk. liuskekivistä.

Mökki on talviasuttava ja ilmeisesti maatalousoppilaitoksen kanssa on sovittavissa talviaikaan teiden aukaisu.

Kyllähän sitä
kaikkea touhua riittää mökillä kunnostamistöistä sisustamiseen. Onneksi kiirus ei ole mihinkään, joten suunnitelmat toteutuu hiljalleen. Ja pitäähän sitä välillä myös tienata, jotta tuo kaikki
suunnittelu voi muuttua todeksi :D

Että näin tämä blogi taisi saada uuden aiheen muiden aiheiden joukkoon. Mökkijuttuja tulee varmasti jatkossakin :)

7 kommenttia:

  1. Kivan näköinen ja kuuloinen mökki, innostuksesi on hyvin luettavissa tästä kirjoituksesta :)

    VastaaPoista
  2. Awww!!! Ja ethän todellakaan heitä tuota keittiön senkkiä ja sit sitä vuodesohvaa pois! Todellisia aarteita kuten myös tuossa vuodesohvakuvassa oleva tuoli. Mitä kaunottaria!
    Tietty jos ne on huonossa kunnossa niin sitten...

    Mut ihanan näköinen paikka todella!

    VastaaPoista
  3. Oi mikä mökki, tuolla kelpaa rentoutua! Onnea uuteen tupaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brego
      Olen kyllä ihan innostuksesta pakahtua. Nyt illalla saunan ja iltateen jälkeen innostuin vielä pakkaamaan. Päivällä pakkasin jo osan eilen ostamistani astioista. Nyt piti sitten jatkaa loputkin :D

      Iive
      Noiden kaikkien huonekalujen kunto on vähän niin ja näin....
      Tuntuu kamalalta pistää poiskaan, mutta repsottavat tms. aika tavalla. Jos tarkoitat mustaa tuolia, niitä oli kaksi ja toinen hajoaa liitoksistaan. Ja tuo senkki pitäisi entisöidä täysin. Mutta katotaan entisöidäänkö vai ei, riippuu paljon saadaanko joku tekemään homma kohtuu helpolla...

      Acata
      Kiitos, kiitos :D
      Ollaan molemmat kyllä niin fiiliksissä!

      Poista
  4. Ihana mökki, onnea uuteen kesäkoloon! Jostain syystä sun blogipäivitykset ei näy mulla, vaikka olen rekisteröitynyt lukija. Mutta ei se haittaa, tulen sitten "varta vasten" tarkastamaan, että oletko päivitellyt kirjoituksia.

    VastaaPoista
  5. Onnea uuden mökin johdosta! Aivan ihanan näköinen paikka. Mieleeni tuli oma mökkikuume, etsiminen ja oman mökin löytyminen. Se on todella ihanaa aikaa. Ja sitä ihanuutta jatkuu, kun koko ajan on jotain uutta tekemistä, joka vie mennessään. Hyvää ensimmäistä kesää mökillänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liioli
      On aika jännää miten täällä bloggerissa jotkut blogit ei päivity hallintapanelissa, se on ärsyttävää. Kiva kuitenkin, jos jaksat täällä käydä katsomassa onko tullut uutta luettavaa.

      Anonyymi
      Voi kiitos, kiitos!
      Tuo kaikki on jotenkin niin mahtavaa ja ihanaa. Tänään kävin ostamassa mökille keittiöön kaikkea pientä, avokki puolestaan pihatyökaluja tms.
      Suunnittelu, laittaminen ja touhuaminen on niin parasta. Ja kyllä sitä ehtii rentoutumaankin kun ei tee liian tiukkoja aikatauluja itselleen milloin minkäkin pitää olla valmis.

      Poista