tiistai 16. lokakuuta 2012

Paluu "normaaliin"

Niin, mikä sitten on "normaalia"?
Joka tapauksessa Detox-kuuri on ohitse ja paluu normaaliin tapahtunut.
Viime viikko oli ns. vakautusviikko milloin ruokavalioon palautettiin maitotaloustuotteita, lihaa, kalaa, viljatuotteita jne. Itse tosin söin vasta tänään punaista lihaa jauhelihalasagnen yhteydessä, jonka lasangelevyt oli täysjyvää. Viime viikolla söin useampana päivänä uunilohta ja uunikasviksia. Annoskoot on pienentyneet huomattavasti, joten kalaa riitti usealle päivää.

Viikonloppuna söin soijakermaan tehtyä carry-kana-kastiketta, jossa oli paprikaa ja ananasta. Lisukkeena itse tehtyjä lohkoperunoita sekä uunitomaattisalaattia.
Ja kahtena päivänä tuli syötyä myös viljatuotteita. Perjantaisessa käsityömiitissä ei voinut vastustaa vuohenjuustopiirakkaa ja ihanaa kermaista mustaviinimarjakääretorttua. Ja lauantaina ystäväpariskunnan luona söimme hyvällä ruokahalulla kanasalaattia, jossa oli valkoista riisiä sekä salaatin kanssa itsetehtyjä kaura-juustosämpylöitä. Kahvin/teen kanssa maistui vielä kauraomenapiirakka. Tuona iltana rikkoutui myös alkoholiton aika(4vk), sillä illan aikana nautiskelimme punaviiniä. Sunnuntaina vierailin pitkäaikaisen pelaajaystäväni luona harjoittelemassa mehiläisvahakynttilöiden tekemistä. Teen kanssa söimme kiltisti tummaasuklaata, joten ruotuun paluu onnistui. Eilen falafeleja ja salaattia ruuaksi. Aa:n kanssa löysimme viime viikolla hyvää tattarnäkkäriä. Se on täysjyvää, ja siinä on muistaakseni vain merisuolaa ja vettä, tais olla vielä luomuakin. Hyvää, suosittelen. Saa ainakin S-kaupoista. On riisikakuille mahtava vaihtoehto.

Mulla on ollut iho-ongelmia aina enempi ja vähempi. Talvisin kärsin todella kuivasta ihottumasta ja jalkapöytiin nousee kutiavaa ihottumaa. Viime talvena sellainen kutiava läiskä ilmestyi myös ranteeseeni, jossa pidän kelloa. Välillä se katoaa lähes kokonaan, välillä äityy kutiamaan ja nousee näpyille. Muualla on lähinnä kuivaa. Nyt Detoxin aikana kutinaa ei ollut ja ihottuma ranteesta lähes katosi. Kun taas söin viljoja, kutina on palannut ja näppylät. Mieleeni on hiipinyt mahdollisuus gluteiiniyliherkkyydestä, mene ja tiedä sitten. Nyt koetan olla taas ilman viljoja ja katsoa mitä oireille tapahtuu.

 Niin, että just söin sitä lasagnea :(

Detoxin jäljiltä tuntuu, että aineenvaihduntani toimii paremmin. Että kyllä uskon siitä olleen hyötyä keholleni ja mielellenikin. Ja mikä parasta kuurista jäi monta hyvää ruokareseptiä käytettäväksi tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti